Kronprinsesse Mary:

Derfor er hun ikke til stede

Til tross for tette bånd, dukket ikke kronprinsessen opp i den kongelige begravelsen.

HJEMME: Kronprinsesse Mary befinner seg hjemme i Danmark. Foto: Splash News/NTB
HJEMME: Kronprinsesse Mary befinner seg hjemme i Danmark. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

16. januar gravlegges den tidligere greske kongen, kong Konstantin.

Begravelsen står i Athen, der kongelige fra Europas hjørner har tatt turen for et siste farvel. Deriblant det norske kronprinsparet og prinsesse Märtha Louise (51).

Også Danmarks dronning Margrethe (82), prinsesse Benedikte (78) og brødrene prins Joachim (53) og kronprins Fredrik (54) deltar i begravelsen.

Den danske kongefamilien har tilknytning til den avdøde greske kongen. Han var nemlig gift med dronning Anne-Marie (76), dronning Margrthe og prinsesse Benediktes lillesøster.

KONGELIG: Kronprinsparet og prinsesse Märtha Louise er tilstede i kong Konstantins begravelse i Athen. Video: Billed-Bladet. Vis mer

Til tross for de tette båndene, er ikke danskenes kronprinsesse Mary (50) til stede.

Derfor ble hun hjemme

Siden store deler av den danske kongefamilien nå befinner seg i Hellas, trengs det et medlem av kongehuset til å være hjemme og ta seg av verv og ærender i Danmark.

Dette er det kronprinsessen som er satt til å gjøre, melder blant annet Billed Bladet og danske Se og Hør.

Ifølge kongehusets nettsider er det kronprinsesse Mary som både mandag og tirsdag er landets statsoverhode. Hun har hatt muligheten til å fungere som statsoverhode siden 2019.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Sjeldent syn

Danske prins Joachim og kronprins Frederik ankom begravelsen sammen, noe som er et sjeldent syn, ifølge danske B.T.

Den danske kongefamilien sto for en rekke overskrifter da det ble kjent at dronning Margrethe ønsket å fjerne prins-og prinsessetitlene til prins Joachims fire barn.

ÅPNER OPP: I et eksklusivt intervju med danske B.T. sier Prins Joachim og prinsesse Marie at barna deres føler seg «utstøtt». Foto: Bax Lindhardt / B.T. Vis mer

Prinsen og prinsesse Marie uttalte at de var i sjokk over avgjørelsen, og understrekte at de ikke var enige med dronningen.

Kronprinsparet på sin side støttet dronningens beslutning.

- Man må anta at brødrene har tilbrakt tid sammen i Athen, og under tittel-krisen var det ingen kontakt mellom brødrene. Derfor er enhver kontakt et positivt signal, sier BTs kongelige korrenspondent, Jacob Heinel Jensen.

LES OGSÅ: - Vi er så stolte av Ingrid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer