Hertuginne Kate:

Derfor er hun ikke med

Samtidig som prins William er ved dronning Elizabeths side, er hertuginne Kate hjemme.

REISER IKKE: Hertuginne Kate blir hjemme, mens resten av familien reiser til Balmoral. Foto: Action Press/Shutterstock /NTB
REISER IKKE: Hertuginne Kate blir hjemme, mens resten av familien reiser til Balmoral. Foto: Action Press/Shutterstock /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Kate (40), kona til prins William (40), er ikke med til Balmoral i Skottland. Det melder BBC.

Prins William reiste i ettermiddag til Balmoral-slottet og er der nå sammen med Dronning Elizabeths fire barn prins Charles (73), prins Andrew (62), prins Edward (58) og prinsesse Anne (72).

Også prins Harry (37) og hertuginne Meghan (41) skal være på vei.

Derfor uteblir hun

Ifølge BBC er grunnen til at hertuginnen uteblir, at hun er hjemme i sin og prins Williams bolig i Windsor i London.

Der er hun av hensyn til barna George (9), Charlotte (7) og Louis (4), som i dag hadde sin første skoledag.

Dronningens helsetilstand skal være alvorlig, og legene hennes er «bekymret», meldte Buckingham Palace tidligere i dag. Kongehusekspert Trond Norén Isaksen mener nyheten er et tegn på at det kan gå mot slutten.

MEDISINSK OVERVÅKNING: Buckingham Palace skriver i en pressemelding at de er bekymra for dronning Elizabeths helse, og har anbefalt medisinsk overvåkning. Vis mer

- Når kongefamilien reiser til Balmoral og Buckingham Palace går ut med bekymringsmelding, så viser det at situasjonen er svært alvorlig. Det kan tyde på at det går mot slutten, sier Isaksen til Se og Hør.

Dette skjer

Hvor alvorlig tilstanden er, er ikke kjent. Det som imidlertid er sikkert er at situasjonen følges tett med på både i inn- og utland. Men hva skjer hvis dronningen går bort?

I fjor høst fikk blant andre The Guardian tilgang på viktige dokumenter knyttet til dronning Elizabeths bortgang. Dokumentene har kodenavn «Operation London Bridge» - i tråd med at kodeordet for dronningens bortgang er «London Bridge er nede».

Der kommer det fram at statsministeren er en av de første som blir informert. Deretter går beskjeden ut til andre som skal ha behov for å bli opplyst, og til sist folket.

Begravelsen er allerede nøye planlagt.

Tronen blir automatisk overført til tronarvingen, som i dette tilfellet er prins Charles.

LES OGSÅ: Avlyser seremoni

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer