Kronprinsesse Mary:

Derfor er hun i Norge

Kronprinsessen vil trolig besøke Norge to ganger på ei uke.

I NORGE: Kronprinsesse Mary med kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon fredag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
I NORGE: Kronprinsesse Mary med kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon fredag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At den norske kongefamilien har tette bånd til andre kongelige, har vi sett en rekke ganger. De har blant annet tilbragt tid i Sverige med kronprinsessefamilien, og er som regel selvskrevne gjester når det kommer til store markeringer.

Slik er det også for andre kongelige.

Norgesbesøk

I disse dager er kronprinsesse Mary av Danmark (50) i Norge. Besøket har kanskje gått hus forbi for noen, mens enkelte har stålkontroll.

Men hvorfor er egentlig kronprinsessen her?

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Kongehusets nettsider kommer det frem at hun fredag blant annet har deltatt på åpningen av konferansen «Fremtidens grønne, bæredyktige og klimasikre byer» i regi Oslo kommune og Danmarks ambassade i Norge.

Mary, som er gift med tronarving kronprins Frederik av Danmark (54), holdt åpningstalen i Oslo rådhus.

Lunsj med kongeparet

Senere fredag vil hun også være til stede på Bygdø kongsgård, hvor kong Harald (85) og dronning Sonja (84) holder lunsj for henne. Kronprins Haakon (48) vil også være til stede.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, påpeker at de kongelige ofte er utenlands for å være ambassadører for næringslivet i landet de kommer fra.

- Denne gangen settes det fokus på bærekraftig byutvikling, fremtidens helsevesen og å styrke de kulturelle båndene mellom Danmark og Norge, sier hun.

SA FEIL: Kong Carl Gustaf holdt ikke tunga rett i munnen da han holdt tale på nasjonaldagen. Vis mer

Nært vennskap

Ifølge Vagle er også det danske og norske kronprinsparet veldig gode venner.

- De norske har jo vært med på litt av programmet. Jeg vet ikke når Mary kom til Norge, men jeg ville ikke blitt overrasket hvis hun tok en natt på Skaugum på starten eller slutten av besøket, sier kongehuseksperten.

Hun tror også det bare er snakk om ei uke før Mary er tilbake på norsk jord.

- Jeg vil tro de (representanter fra den danske kongefamilien) vil delta ved prinsesse Ingrid Alexandras feiring på slottet, legger hun til.

Kronprins Frederik av Danmark er blant Ingrid Alexandras (18) faddere.

LES OGSÅ: - Svimlende høy pris

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer