Prinsesse Beatrice:

Derfor er forlovelsen historisk

Det britiske kongehuset blir mer og mer moderne.

MODERNE: I går ble det offentliggjort at prinsesse Beatrice skal gifte seg. Hun og kjæresten Edoardo Mapelli Mozzi har forlovet seg, og blir et svært moderne par. Det gjør forlovelsen historisk. Foto: NTB scanpix
MODERNE: I går ble det offentliggjort at prinsesse Beatrice skal gifte seg. Hun og kjæresten Edoardo Mapelli Mozzi har forlovet seg, og blir et svært moderne par. Det gjør forlovelsen historisk. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Torsdag kom den hyggelige nyheten om at prinsesse Beatrice (31) hadde forlovet seg. Siden 2018 har hun vært sammen med den italienske, styrtrike eiendomsutvikleren Edoardo Mapelli Mozzi (35), som hun nå altså skal gifte seg med. De forlovet seg på kjærlighetsferie i Italia.

Beskjeden kommer om lag ett år etter at søstera hennes, prinsesse Eugenie (29), giftet seg med sin utvalgte. Dermed begynner det å bli tomt for single i det britiske kongehuset, og de siste åra har vi fått kongelige bryllup over en lav sko.

Beatrice og Edoardo skal inngå ekteskap en gang i 2020, het det i pressemeldingen som ble utgitt i går. En kongelig forlovelse er i seg selv oppsiktsvekkende, men akkurat i dette tilfellet er det historisk. Det skriver britiske medier.

Stemor

- Vi er ekstremt lykkelige over å kunne dele nyheten om at vi er blitt forlovet. Vi er begge så glade over dette eventyret og kan ikke vente med å gifte oss. Vi har så mange like interesser og verdier, og vi vet at dette vil ruste oss godt for åra vi har foran oss, fylt med kjærlighet og lykke, sa paret om den historiske begivenheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer