Prins Harry og Meghan Markle:

Derfor er de som sunket i jorden før bryllupet

Prins Harry og Meghan Markle blir trolig ikke å se i offentligheten før den store dagen.

LADER OPP: Meghan Markle og prins Harry har ryddet kalenderen før bryllupet, og vil trolig ikke dukke opp i offentligheten før den store dagen. Foto: NTB Scanpix
LADER OPP: Meghan Markle og prins Harry har ryddet kalenderen før bryllupet, og vil trolig ikke dukke opp i offentligheten før den store dagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Med britisk prinsebryllup bare 18 dager unna, er interessen for det vordende brudeparet, prins Harry (33) og Meghan Markle (36), nærmest ustoppelig.

Frem mot bryllupsdagen må forventningsfulle tilhengere riktignok finne seg i å lade opp på egen hånd. Hovedpersonene selv har nemlig forduftet fra offentligheten.

Ifølge det britiske magasinet House Beautiful har prins Harry og hans kommende brud tatt en pause fra offentlige plikter før verdens øyne er rettet mot dem. Kall det gjerne en tre uker lang før-bryllupspermisjon.

TIDLIG UTE: Britene tar kongelige bryllup på alvor, og forberedelsene er for lengst i gang. Regent Street i London er allerede pyntet. Her fra 27. april. Foto: NTB Scanpix
TIDLIG UTE: Britene tar kongelige bryllup på alvor, og forberedelsene er for lengst i gang. Regent Street i London er allerede pyntet. Her fra 27. april. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tom timeplan

Onsdag forrige uke var siste gang prinseparet gjorde en offentlig opptreden. Etter den tid har altså «ingen» sett snurten av dem.

«Kensington Palace (residensen prinseparet tilhører, journ.anm) har latt parets kalender stå tom fram mot 19. mai. Dette er trolig en etterlengtet pust i bakken for begge to, som sammen har hatt en hektisk timeplan gjennom hele april», skriver House Beautiful, som påpeker at paret antakelig vil bruke de neste ukene på å forberede den store dagen.

SNART FRI-GLISET? Meghan og Harry avbildet på sin siste offisielle opptreden forrige onsdag. Foto: NTB Scanpix
SNART FRI-GLISET? Meghan og Harry avbildet på sin siste offisielle opptreden forrige onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, forteller at avbrekk fra offentlige plikter foran en stor begivenhet, ikke er ukjent i kongelige kretser.

- En slik pause er med på å bygge opp forventningene til den store dagen. Og akkurat det er PR-avdelingen i Kensington Palace veldig flinke til, forteller han til Se og Hør.

Bryter med tradisjon

Som ovennevnte magasin nevner, har Harry og Meghan kastet glans over en rekke arrangementer og tilstelninger etter at de kunngjorde forlovelsen i november i fjor. Det kommende ekteparet har hatt spesielt mye å holde fingrene i de siste månedene, og rundet av 25. april med en krigsheltmarkering og en påfølgende gudstjeneste i London.

- Realiteten er vel at Harry og Meghan har utført langt flere offisielle oppgaver sammen som forlovet par, enn det som er vanlig i kongelige kretser i Storbritannia. Dessuten har Meghan vært invitert til flere private feiringer i kongefamilien enn noen vordende brud noen gang, sier Totland.

BRYTER KONGELIG ETIKETTE: Meghan Markle uttalte seg politisk på pressekonferansen den 28. februar. Video: NTB Scanpix Vis mer

Meghan Markle har brutt med kongelig tradisjon ved en rekke anledninger det siste halvåret, blant annet da hun ble invitert til kongefamiliens julefeiring. Vanligvis pleier ikke dronning Elizabeth å invitere personer som ikke er giftet inn i kongefamilien til sitt årlige juleselskap, men gjorde altså et unntak.

At Harry og Meghan nå tar en pause fra all representasjon, handler også om at de, naturlig nok, har mye å ordne og planlegge foran bryllupet, tror Totland.

Nytt liv for Markle

- Jeg utelukker heller ikke at Meghan skal en tur eller to «over dammen» til gamlelandet før hun gifter seg, sier kongeeksperten.

Markle var som kjent Hollywood-skuespiller før hun traff prins Harry, best kjent fra rollen i tv-serien «Suits».

Og selv om Markle aldri blir dronning, er det en rekke normer og regler hun må sette seg inn i som kongelig. Markle har allerede fått skryt fra flere hold for overgangen, og er blitt sammenliknet med Diana en rekke ganger.

Skuespillerkarrieren har hun derimot måttet legge på hylla, da det ikke ville sømmet seg med hennes nye rolle. Markle kommer likevel ikke til å gå arbeidsledig med det første. Forrige måned avslørte prins Harry at forloveden skal inn i rekkene som ambassadør til ungdom i Samveldet av nasjoner, kjent som the Commonwealth i Storbritannia.

Hennes kommende giftemål er brått blitt årets desidert største kongelige begivenhet, og det er generelt høye forventninger til hvordan dagen, og det garantert pompøse bryllupet, vil foregå. Men det blir ikke billig.

Ifølge Bridebook, gjengitt av The Telegraph, vil det ekstravagante bryllupet føye seg inn i rekken over de topp ti dyreste bryllupene i historien.

LES OGSÅ: Dette vil prins Harry og Meghans bryllup koste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer