Prins William og prins Harry:

Derfor er de ikke venner

Konflikten mellom prinsebrødrene strekker seg mange år tilbake.

KALDT: Forholdet mellom brødrene er tilsynelatende like kaldt som det har vært de siste årene. Foto: AP Photo/Martin Meissner / NTB
KALDT: Forholdet mellom brødrene er tilsynelatende like kaldt som det har vært de siste årene. Foto: AP Photo/Martin Meissner / NTB Vis mer
Publisert

De siste årene har det vært mye overskrifter om at prins William (40) og prins Harry (38) ikke har hatt et nært forhold.

Slik har det imidlertid ikke alltid vært.

De to brødrene har stått sammen gjennom tykt og tynt siden de var barn. I august 1997 mistet de sin kjære mor, prinsesse Diana, i den tragiske bilulykken i Paris.

Likevel, etterhvert som tiden gikk, begynte brødrene tilsynelatende å distansere seg fra hverandre.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

Brøt tradisjon

Blant annet flyttet prins Harry og hans kone hertuginne Meghan (42) lenger vekk fra prins William og prinsesse Kate (40) i 2018.

FERIE: Kong, da prins, Charles, prins Harry, prins William og avdøde prinsesse Diana på sykkeltur i 1989. Foto: NTB
FERIE: Kong, da prins, Charles, prins Harry, prins William og avdøde prinsesse Diana på sykkeltur i 1989. Foto: NTB Vis mer

Samme året brøt de juletradisjonen og valgte å feire høytiden sammen med Meghans mor i USA. Det var blant annet forholdet, og senere ekteskapet mellom prins Harry og Meghan som skal ha fått ryktene om dårlig stemning i Storbritannia til å skyte fart.

Trakk seg fra kongelige plikter

I april 2019 meldte flere internasjonale medier, deriblant britiske The Independent, at prins William skal ha vært skeptisk til at lillebroren giftet seg med en amerikansk skuespiller.

GÅR VERDEN RUNDT: Ikke alt gikk helt etter planen under dronning Elizabeths begravelse. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

I januar 2020 sprakk nyheten om at Harry og Meghan trakk seg fra flere av sine kongelige plikter, og at de ville bli økonomisk uavhengige. Samtidig opplyste de om at de også ville veksle mellom å bo i England og USA.

Hertuginne Meghan er selv amerikansk, og flyttet til England da hun ble kjæreste med prins Harry.

Ifølge BBC hadde ikke hertugparet orientert de andre i kongefamilien før de slapp nyheten den gang. På et oppdrag fire måneder senere med William og Kate ble det meldt om iskald stemning fra reportere.

BRØDRE: Prins Harry og prins William har hatt et nært forhold. Her fra 2008. Foto: NTB
BRØDRE: Prins Harry og prins William har hatt et nært forhold. Her fra 2008. Foto: NTB Vis mer

Omtrent et år etter kunngjørelsen stilte Harry og Meghan opp i et svært omtalt intervju, som kom som en bombe på folket. Det var talkshow-stjernen Oprah Winfrey (68) som holdt intervjuet.

- MOTBYDELIG: En gruppe briter Dagbladet snakket med på gata i London, etter dronning Elizabeths begravelse, er ikke nådig i kritikken av sine egne medier. Vis mer

Intervjubombe

I intervjuet fortalte prins Harry og hertuginne Meghan sin versjon om forholdet til flere medlemmer av den britiske kongefamilien.

Blant annet beskrev prins Harry et kjølig forhold til sin far, kong Charles (73). Prins Harry sa rett ut at han følte seg sveket av sin egen far da han og kona bestemte seg for å trekke seg fra de kongelige pliktene.

Det skal ha vært så ille at faren ikke svarte ham da han ringte, hevdet Harry i intervjuet. Relasjonen til prins William var heller ikke på topp, skal vi tro uttalelsene i intervjuet.

Paret fortalte også at det på et tidspunkt under Meghans første graviditet ble gitt uttrykk for at det var bekymringer rundt hudfargen til barnet.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Prins William gikk kort tid etter intervjuet ut med en uttalelse om at de absolutt ikke er en rasistisk familie, ifølge Sky News.

Etter dette er det tilsynelatende en høy mur mellom brødrene, og mye tyder på at de ikke er på talefot.

Håp om gjenforening

Kongelige fans fikk imidlertid håp om en forsoning da de to brødrene ble gjenforent da deres bestefar, prins Philip, døde i april i fjor.

Da hadde de ikke møttes på 15 måneder. Brødrene skal ha fått muligheten til å snakke sammen og planlegge sin neste gjenforening - avdukingen av prinsesse Diana-statuen to måneder senere.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag deler Prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

Den gang trodde man at brødrene ville legge striden til side, men det tok lang tid før de skulle møtes igjen.

Nylig gikk dronning Elizabeth bort, 96 år gammel. Dronningen ble begravet 19. september, noe som medførte at de to brødrene igjen var samlet.

Nå gjenstår det å se om prinsebrødrene kan begrave stridsøksen når nok en sorg binder dem sammen.

FÅR IKKE HILSE: Et videoklipp fra dronning Elizabeth IIs begravelse får internett til å koke. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Det kan imidlertid se ut som at prins Harry og hertuginne Meghan har tatt grep for å bedre relasjonen med kronprinsparet, etter at de fire blant annet gjorde sin første offentlige opptreden sammen på over to år.

Denne uken hevdet også kongehuskommentator Neil Sean i Daily Star at hertuginnen skal ha sendt en formell førespørsel om å møte landets nye konge på tomannshånd før hun og ektemannen forlater landet.

Det skal hun ha gjort i et håp om å lappe sammen det turbulente forholdet.

LES OGSÅ: - Vil fjerne broren og sønnen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer