Prins William og hertuginne Kate:

Derfor er de ikke på gjestelisten

Prins William og hertuginne Kate dukker ikke opp på prinsesse Ingrid Alexandras gallamiddag.

DROPPER NORGE: Prins William og hertuginne Kate er tilsynelatende ikke invitert til prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsfeiring. Foto: Chris Jackson / Pa Photos / NTB
DROPPER NORGE: Prins William og hertuginne Kate er tilsynelatende ikke invitert til prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsfeiring. Foto: Chris Jackson / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken er det duket for storslått feiring av prinsesse Ingrid Alexandra, som fylte 18 år 21. januar. Feiringen av myndighetsdagen ble den gang utsatt som følge av pandemien, men nå skal det endelig feires.

Torsdag inviterte regjeringen til festarrangement på Deichman Bjørvika i Oslo, hvor over 200 gjester feiret prinsessen.

RØRT: Kronprinsesse Mette-marit ble rørt til tårer av forfatter Lars Saabye Christensens tale til prinsesse Ingrid Alexandra torsdag 16. juni. Video: NRK Vis mer

I dag, fredag, er det kongefamilien selv - nærmere bestemt kongen og dronningen - som inviterer til feiring, denne gangen til gallamiddag på slottet.

Gjestelisten omfatter blant annet kongelige representanter fra Europa, men det er to rojale skikkelser vi ikke får se.

- Ikke unaturlig

Når kongeparet inviterer, står alt fra representanter fra det offisielle Norge, kongelige gjester fra Europa, familie og venner på gjestelisten.

To stykker som imidlertid tilsynelatende ikke er invitert, er den britiske tronfølgeren prins William (39) og hans kone, hertuginne Kate (40).

GOD STEMNING: Da prins William og hertuginne Kate var i Norge i 2018, var også prinsesse Ingrid Alexandra med på vandring gjennom slottets skulpturpark. Foto: Athur Edwards / The Sun / Pa Photos / NTB
GOD STEMNING: Da prins William og hertuginne Kate var i Norge i 2018, var også prinsesse Ingrid Alexandra med på vandring gjennom slottets skulpturpark. Foto: Athur Edwards / The Sun / Pa Photos / NTB Vis mer

Verken hertugparet eller noen andre representanter fra det britiske kongehuset står på gjestelisten som ble offentliggjort tidligere denne uken.

Det er ikke kjent eksakt hvorfor de ikke står på gjestelisten, men Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at det trolig har med vennskapsbånd å gjøre.

GIR RÅD: Statsminister Jonas Gahr Støre ga flere råd til prinsesse Ingrid Alexandra på 18-årsfeiringen. Video: NRK Vis mer

- Når man ser hvilke kongelige som kommer, er det i hovedsak de som er nære venner av den norske kronprinsfamilien og den yngre garde som en gang i fremtiden skal regjere sammen med prinsesse Ingrid Alexandra. Derfor er det kanskje ikke så unaturlig at det ikke er noen fra Storbritannia.

Vagle legger til at det britiske kongehuset vanligvis sender prins Edward og hans kone Sophie til slike tilstelninger.

- Men de har kanskje ikke et spesielt tett forhold til jubilanten, legger hun til.

Se og Hør har vært i kontakt med kongehusets kommunikasjonssjef, Guri Varpe, som opplyser at de ikke kommenterer gjestelisten.

TALE: Prinsesse Ingrid Alexandra holdt tale under bursdagsfeiringen hennes i Deichman Bibliotek i Bjørvika, Oslo torsdag 16. juni. Video: NRK Vis mer

Unge gjester

Som Vagle nevner, står flere av den yngre generasjonen med prinser og prinsesser på kveldens gjesteliste.

Ifølge Kongehusets nettside kommer blant andre svenske kronprinsesse Victoria (44) og prins Daniel (48), sammen med de to barna prinsesse Estelle (10) og prins Oscar (6).

- Det var litt overraskende å se prinsesse Estelle og prins Oscar på listen. De er veldig nære den norske kronprinsfamilien, men de er jo veldig unge! Det understreker imidlertid den svært gode relasjonen, sa Vagle tidligere denne uken.

OL-VINNER: Freestyle-kjører Birk Ruud var i det lystige hjørnet da Rød Løper pratet med ham før feiringen av prinsesse Ingrid Alexandra i Deichman Bibliotek torsdag 17. juni. Video: Luna Lea Vis mer

Kronprinsesse Victoria er en av prinsesse Ingrid Alexandras faddere, sammen med kong Felipe (54) av Spania og kronprins Frededrik (54) av Danmark.

LES OGSÅ: Derfor går kongen med krykker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer