Hertuginne Kate:

Derfor dukket hun opp uten forlovelsesringen

Hertuginnens forlovelsesring tilhørte prinsesse Diana, og er fast tilbehør på Kates ringfinger.

SPESIELL RING: Prins William fridde til hertuginne Kate med sin mor, prinsesse Dianas ring. Siden har den vært fast tilbehør på Kates ringfinger. Foto: NTB scanpix
SPESIELL RING: Prins William fridde til hertuginne Kate med sin mor, prinsesse Dianas ring. Siden har den vært fast tilbehør på Kates ringfinger. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Tirsdag denne uken besøkte hertuginne Kate (38) Evelina London Children’s Hospital, et barnesykehus i London.

Hertuginnens besøk var en del av hennes offisielle kongelige program, og agendaen for dagen skal ha vært å få et innblikk i hvordan sykehuset arbeider med kreativ kunst for å forbedre barns helse, velvære og lykke.

Det var likevel én helt annen detalj som vakte oppmerksomhet under besøket. Kate hadde nemlig ikke på seg sin ikoniske forlovelsesring.

Dianas ring

Ringen det er snakk om er en oval, tolv-karat ring av diamanter, med en safir-sten i midten. Den ble håndplukket av prinsesse Diana selv da hun forlovet seg med prins Charles (71) i 1981.

FORLOVELSESRING: Hertuginne Kates forlovelsesring var håndplukket av prinsesse Diana selv. Foto: NTB scanpix
FORLOVELSESRING: Hertuginne Kates forlovelsesring var håndplukket av prinsesse Diana selv. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da Dianas eldste sønn, prins William (37) skulle fri til Kate, var det nettopp hans avdøde mors ring som ble brukt. Hertuginnen har selv omtalt ringen som spesiell.

- Den er vakker. Jeg håper jeg klarer å ta vare på den. Den er spesiell, sa hun om ringen under hertugparets forlovelsesintervju i 2010, ifølge Harper's Bazaar.

UTEN: Hertuginne Kate hadde ikke på seg forlovelsesringen da hun besøkte et barnesykehus på tirsdag. Foto: NTB scanpix
UTEN: Hertuginne Kate hadde ikke på seg forlovelsesringen da hun besøkte et barnesykehus på tirsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ringen betyr altså mye for hertuginne Kate, og da hun tirsdag dukket opp uten ringen, var det en god forklaring på hvorfor.

Fulgte reglene

Ifølge People hadde hertuginnen lagt igjen den ikoniske forlovelsesringen hjemme for anledningen, da sykehuset ber gjestene ha på seg minimalt med smykker og ringer, av hygieniske årsaker.

Under omvisningen i de forskjellige behandlingssentrene, var hertuginnen nødt til å vaske og desinfisere hendene en rekke ganger. Av den grunn anbefales det å la overflødig tilbehør bli igjen hjemme.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Likevel var gifteringen fortsatt på, da den er et evighetsbånd av gull, mens forlovelsesringen på sin side stikker ut og tar større plass. Med andre ord fulgte hertuginnen bare sykehusets rutiner og regler.

Onsdag morgen var forlovelsesringen derimot tilbake på fingeren da hertuginnen besøkte Stockwell Gardens barnehage og førskole i London.

RINGEN PÅ: Onsdag morgen var den ikoniske ringen tilbake på ringfingeren. Foto: NTB scanpix
RINGEN PÅ: Onsdag morgen var den ikoniske ringen tilbake på ringfingeren. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ringen på lillefingeren

Dette er ikke første gang de kongeliges ringer vekker oppsikt.

Svenske kong Carl Gustaf (73) har nemlig fått stor oppmerksomhet for måten han bærer gifteringen sin på.

Oppmerksomme følgere og seere har nemlig bitt seg merke i en uvanlig detalj ved den svenske kongen - at han bærer gifteringen på lillefingeren.

I likhet med her til lands, ble «Året med kongefamilien» nylig sendt i Sverige, og der kom omsider forklaringen på gifteringmysteriet.

- Den sitter på lillefingeren. Det har den alltid gjort, forklarer kommunikasjonssjefen ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren, i programmet.

Med andre ord har 73-åringen bestandig har hatt gifteringen på en annen finger, i motsetning til dronning Silvia (76) - som tilsynelatende bærer sin på den mest naturlige fingeren.

Det var i 1976 svenskekongen ble smidd i hymens lenker med dronning Silvia, og ifølge svenske Hänt har det siden vært en vane for ham å ikke ha ringen på «riktig» finger.

LES OGSÅ: Kan overta Harry og Meghans oppgaver

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer