Prins William:

Derfor dukket han opp uten giftering

Under onsdagens semifinale i fotball-EM kom prins William alene - uten gifteringen.

SUPPORTER: Prins William heiet frem Englands landslag under onsdagens fotballkamp. Foto: Mike Egerton / PA Photos/ NTB

SUPPORTER: Prins William heiet frem Englands landslag under onsdagens fotballkamp. Foto: Mike Egerton / PA Photos/ NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag var det duket for et avgjørende øyeblikk på fotballbanen, da Danmark møtte England på Wembley stadion i den andre og siste semifinalen i årets fotball-EM.

Til stede var både medlemmer fra den danske og den engelske kongefamilien. Kronprins Frederik (53), kronprinsesse Mary (49) og prins Christian (15) var til stede på tribunen for å heie frem det danske landslaget, mens prins William (39) stilte på vegne av det britiske kongehuset.

Hertuginne Kate (39) uteble, i likhet med prinsens giftering.

Da prins William og hertuginne Kate besøkte Skottland Violence Reduction Unit overrasket hertuginnen. Video: Instagram @dukeandduchessofcambridge Vis mer

Ble enige i fellesskap

I Norge er det vanligst å ha gifteringen på høyre hånd. I mange andre land, blant annet i England, er det mer vanlig å ha ringen på den hånden nærmest hjertet - altså venstre.

Prins William har ringen verken på høyre eller venstre hånd. Det har derimot en naturlig forklaring, ifølge Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

- Prins William bruker ikke, og har heller aldri brukt, giftering. Det var noe paret ble enige om i fellesskap da de giftet seg, sier Vagle.

Grunnen til beslutningen skal bunne i at den engelske prinsen ikke er typen til å bruke smykker av noen slag.

Tok særskilt valg

- Heller ikke prins Williams bestefar, prins Philip, brukte giftering. Prins Charles (72) har derimot gjort det i begge sine ekteskap, sier hun videre.

I likhet med Charles, har også prins Harry (36) valgt å bruke giftering. Han går derimot ikke helt i sin fars fotspor. Da Harry giftet seg med hertuginne Meghan i 2018, valgte han nemlig å trosse de rojale tradisjonene.

SØLV: Prins Harrys giftering. Foto: Dominic Lipinski / AP/ NTB
SØLV: Prins Harrys giftering. Foto: Dominic Lipinski / AP/ NTB Vis mer

Mens prins Charles har en mer klassisk walisisk gullring, er det en mer enkel ring av børstet sølv å se på Harrys finger, ifølge Hello! Magazine.

Fraværende

Som nevnt var ikke hertuginne Kate til stede på kampen onsdag kveld. Det var hun derimot forrige uke, men det var slettes ikke hertuginnen som høstet oppmerksomhet den gang.

I tillegg til kampen, som ble spilt mellom England og Tyskland, var det nemlig prins George (7) som stjal oppmerksomheten.

Denne uken måtte begge holde seg hjemme, da det tidligere denne uken ble kjent at Kate sitter i selv-isolasjon etter å ha vært i kontakt med noen som har testet positivt for covid-19.

Det meldte Sky News mandag formiddag.

- Hennes kongelige høyhet har ingen symptomer, men følger alle relevante retningslinjer fra myndighetene og sitter i isolasjon hjemme, sa en talsperson ved Kensington Palace da.

PÅ YOUTUBE: Prins William og hertuginne Kate er nå å finne på Youtube. Video: Youtube / The Duke and Duchess of Cambridge Vis mer

Stjal showet

Som nevnt var prins George å se på Wembley stadion forrige uke, i anledning storkampen mellom England og Tyskland. Fra den unge prinsen fikk tv-linsa retta mot seg, tok det ikke lang tid før folk strømmet til sosiale medier, nærmere bestemt Twitter.

«Omg, hertugen og hertuginnen tok med seg prins George til Wembley», har en skrevet, tilsynelatende i full iver.

«Prins George ser så voksen ut her. Jeg er så glad for at han, hertuginnen og hertugen stilte opp på Wembley i kveld», skriver en annen.

PÅ PLASS: Prins William, Prins George og hertuginne Kate på tribunen under kveldens EM-kamp mellom Tyskland og England. Foto: Frank Augstein/ REUTERS / NTB
PÅ PLASS: Prins William, Prins George og hertuginne Kate på tribunen under kveldens EM-kamp mellom Tyskland og England. Foto: Frank Augstein/ REUTERS / NTB Vis mer

Under nasjonalsangen så man den unge prinsen i en nesten identisk dress som sin far, prins William, mens han foldet hendene foran seg. Han klappet også i takt med foreldrene.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle fortalte den gang at dette var prinsens første store fotballkamp, i hvert fall i et slikt mesterskap.

- Det er tydelig at den sju år gamle synes det er stort, sa hun da.

LES OGSÅ: Avslører kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer