Dronning Sonja:

Derfor dukket dronningen opp med plaster på nesa

- Hun har gjort det før også.

PLASTER PÅ NESEN: Dronning Sonja dukket mandag opp med et plaster på nesen. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
PLASTER PÅ NESEN: Dronning Sonja dukket mandag opp med et plaster på nesen. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke feiret dronning Sonja (81) og kong Harald (81) 50 år som rette ektefolk. Som landets kongepar har de et hektisk program, og mandag var de på plass under Forsvarets stabsmusikkorps utendørskonsert på Oscarshall. Konserten ble i likhet med feiringen i forrige uke, holdt i anledning kongeparets gullbryllup.

Det er imidlertid dronning Sonja som stjeler oppmerksomheten i forbindelse med mandagens program. Den stilfulle 81-åringen dukket nemlig opp i en hvit drakt med kongeblå kåpe over.

Pigmentflekker

Likevel er det den lille detaljen i dronningens ansikt som blir lagt merke til.

Sonja har nemlig et plaster både på nesen og på kinnet. Se og Hør har vært i kontakt med kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen, som forteller at dronningen har fjernet pigmentflekker i ansiktet.

- Hun har gjort det før også, legger han til.

Det var nemlig i forbindelse med en julegudstjeneste i 2014 at dronningen også hadde plaster på nesen. Den gang fikk NTB opplyst at plasteret skyldtes en behandling for en gammel solskade.

Til tross for behandlingen, valgte dronningen å delta på mandagens konsert.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at det er imponerende hvordan dronningen står på i en alder av 81 år.

- Det er beundringsverdig, legger hun til.

Saken fortsetter under bildene.

FEIRING: Konserten mandag var en del av feiringen av kongeparets gullbryllupsdag. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix
FEIRING: Konserten mandag var en del av feiringen av kongeparets gullbryllupsdag. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix Vis mer
INGEN HINDRING: Dronning Sonja holdt også te-selskap mandag. Plasteret på nesen var ingen hindring for den spreke dronningen. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix
INGEN HINDRING: Dronning Sonja holdt også te-selskap mandag. Plasteret på nesen var ingen hindring for den spreke dronningen. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix Vis mer

Steppet inn for dronningen

Tidligere har Sonja sett seg nødt til å kaste inn håndkleet. Blant annet i 2017, da kronprinsesse Mette-Marit måtte steppe inn for svigermoren.

Gjeruldsen fortalte den gang at det ikke var noe grunn til panikk.

- Det skyldes at dronningen har fått vondt i ryggen, og derfor må innstille programmet i morgen. Kronprinsessen stepper derfor inn i dronningen.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, fortalte den gang at det ikke er uvanlig at andre i kongefamilien stepper inn dersom uforutsette ting dukker opp.

- Mette-Marit var oppsatt på jobb samme dag i Nidarosdomen sammen med kronprins Haakon og kongeparet i forbindelse med markeringen av 500-årsjubileet for reformasjonen, så derfor passet dette bra, fortalte han og fortsatte:

SOLSKADE: I julen 2014 hadde dronningen også plaster på nesen. Den gang skyldtes det behandling av en solskade. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix
SOLSKADE: I julen 2014 hadde dronningen også plaster på nesen. Den gang skyldtes det behandling av en solskade. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix Vis mer

- Ettersom Sonja melder forfall er det naturlig at kronprinsessen stiller opp. Det gjorde hun også under åpningen av kunstbiennalen i Venezia i 2015, ettersom Sonja hadde tatt på seg for mye. Og Mette-Marit vikarierte med glans!

Dette var ikke første gang kronprinsfamilien har måttet steppe inn for kongen eller dronningen. I 2015 måtte kong Harald avlyse en opptreden på grunn av ryggsmerter, og derfor måtte kronprins Haakon ta over hans offisielle oppgaver.

Kong Harald er sjelden syk og avlyser så å si aldri offisielle oppdrag. Kongen har imidlertid vært rammet av både kreft og blitt hjerteoperert, men 81-åringen har de siste årene gjennomført et omfattende reiseprogram.

I 2015 hadde han rukket å besøke både Sørpolen, statsbesøk til Australia og offisielt besøk i Washington og Alaska, for å nevne noe. Han hadde dessuten et tett program på daglig basis.

LES OGSÅ: Må avlyse kongelige oppdrag

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer