Kronprinsesse Victoria:

Derfor dukker hun ikke opp

Deltar ikke på dronning Elizabeths gravferd neste uke.

DELTAR IKKE: Kronprinsesse Victoria skal ikke delta i dronning Elizabeths gravferd mandag neste uke. Foto: Shutterstock / NTB
DELTAR IKKE: Kronprinsesse Victoria skal ikke delta i dronning Elizabeths gravferd mandag neste uke. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag opplyste det norske kongehuset hvem fra den norske kongefamilien som skal delta i dronning Elizabeths statsbegravelse, som skal finne sted i London mandag 19. september.

I en pressemelding skrev det norske kongehuset følgende:

- Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja vil være til stede ved gravferden til Hennes Majestet Dronning Elizabeth II i Westminster Abbey i London mandag 19. september 2022 klokken 11 00.

Deltar ikke

Det ble imidlertid ikke kjent hvorfor kronprins Haakon (49) og kronprinsesse Mette-Marit (49) ikke skal delta.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, mener det har en naturlig forklaring.

- Når det er en monark som dør, er det naturlig at det er andre monarker som kommer i begravelsen for å ta et siste farvel. Derfor er det mest naturlig at kongeparet drar, forteller hun.

- De to har dessuten et sterkt bånd både til den avdøde dronningen og det nye kongeparet i Storbritannia, og ønsker nok også personlig å være til stede, legger Vagle til.

Invitert

Tidligere i dag ble det kjent hvem som kommer fra den danske kongefamilien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer