Prinsesse Eugenie:

Derfor dropper Camilla det store prinsessebryllupet

- Britene stiller seg undrende.

ANDRE PLANER: Hertuginne Camilla (t.v) blir ikke blant gjestene når prinsesse Eugenie (t.h) gifter seg førstkommende fredag. Se og Hørs kongehusekspert forstår at enkelte kan undre over avgjørelsen. Foto: NTB scanpix
ANDRE PLANER: Hertuginne Camilla (t.v) blir ikke blant gjestene når prinsesse Eugenie (t.h) gifter seg førstkommende fredag. Se og Hørs kongehusekspert forstår at enkelte kan undre over avgjørelsen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke hver dag man er såpass heldige å få overveie et kongelig bryllup, og i hvert fall ikke to ganger på et halvt år. Hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) ble rette ektefolk i mai, og i oktober skal nok et kongelig bryllup gå av stabelen i Storbritannia.

Vis mer Vis mer

Prinsesse Eugenie (28), dronning Elizabeth (92) sitt barnebarn, gifter seg nemlig snart med sin utvalgte - Jack Brooksbank (32). Det er den 12. oktober de to blir rette ektefolk, i flotte omgivelser i Windsor. Det er ventet at flere høyprofilerte gjester tar turen for å feire det lykkelige paret, men det er ikke alle som rekker å ta turen.

Da gjestelisten nylig ble offentliggjort var det flere som stusset ved at navnet til hertuginne Camilla (71) ikke sto på den. Hun er gift med prins Charles (69), som igjen er prinsesse Eugenies onkel. Det gjør inngifte hertuginne Camilla til en slags tante.

Hun har vært der i store deler av prinsessens oppvekst, men skal likevel ikke være til stede når hun gifter seg med sin utvalgte drømmemann.

Andre planer

Flere medier, deriblant Harpers Bazaar, har omtalt den noe oppsiktsvekkende nyheten. Da prins Harry, som hun har vært en stemor for siden 1990-tallet, giftet seg i mai, var hun en selvskreven gjest på programmet. Det burde hun også være nå, mener mange.

Det handler derimot ikke om at hun ikke har mottatt noe invitasjon. Hertuginne Camilla er selvfølgelig bedt til festlighetene, men problemet bunner i at hun har klart å dobbeltbooke seg selv. Den britiske kongehuseksperten Victoria Arbiter skriver på Twitter at hun har sett programmet til Camilla, der forklaringen helt innlysende står.

NÆRE: Hertuginne Camilla, her fotografert med prinsesse-«niesene» Beatrice og Eugenie i 2011, kommer ikke i sistnevntes bryllup førstkommende fredag. Foto: NTB scanpix
NÆRE: Hertuginne Camilla, her fotografert med prinsesse-«niesene» Beatrice og Eugenie i 2011, kommer ikke i sistnevntes bryllup førstkommende fredag. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg vet at det virker rart at Camilla dropper Eugenies bryllup, men det betyr ikke at hun er ondskapsfull eller at det er noe negative følelser der. Kongelige liker ikke å skuffe. Sett at hun allerede har sagt ja til et arrangement på en skole, kommer det først i rekka, skriver hun på Twitter.

Ifølge britiske The Mirror stemmer opplysningene på en prikk. En kilde forteller til avisen at ingen bør føle seg utestengt på grunn av avgjørelsen, fordi det rett og slett handler om hva som er rettferdig. Se og Hørs egen kongehusekspert Anders Johan Stavseng mener imidlertid at enkelte sikkert kan stusse på avgjørelsen.

- Britene stiller seg noe undrende til hvorfor hertuginne Camilla dropper bryllupet for å dra på representasjonsoppdrag i Skottland. Det sies at hertuginnen takket ja til oppdraget lang tid i forveien, og at hun ikke ville skuffe skolebarna, som selvsagt hadde gledet seg til det kongelige besøket, forteller han, og fortsetter:

- Det er litt spesielt å ikke delta i det kongelige bryllupet. Man stiller jo vanligvis opp i familiebryllup. Og spesielt i kongelige kretser. Selv om Camilla ikke vil være til stede i kirken, kan det godt hende hertuginnen rekker festen på slutten av dagen, etter at oppdraget i Skottland er unnagjort, forklarer han.

GIFTEKLARE: Prinsesse Eugenie gifter seg med Jack Brooksbank førstkommende fredag. Det blir uten «tante» Camilla i salen. Foto: NTB scanpix
GIFTEKLARE: Prinsesse Eugenie gifter seg med Jack Brooksbank førstkommende fredag. Det blir uten «tante» Camilla i salen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dronning Elizabeth disponerer et eget helikopter, forklarer han, så det er ikke helt utenkelig at hertuginnen plutselig dukker opp.

Skolen hun skal besøke ligger like i nærheten av Birkhall, som er hertuginnens hjem i Skottland. Mens hun tilbringer tid der oppe, blir den resterende delen av familien å se i Windsor førstkommende fredag.

Tross fraværet av en viktig gjest, blir det nok av andre hyggelige gjester og ting som skjer i bryllupet. Prins George (5) skal være brudesvenn, mens prinsesse Charlotte (3) og Robbie Williams' datter Teddy (6) skal være brudepiker. I tillegg får vi sett prinsesse Beatrice (30), den gifteklare prinsessens søster, som forlover. For brudgommen sin del, skal hans bror Tom være forlover.

Gruer seg

Totalt 850 mennesker er ventet til den store dagen. Det store antallet betyr at prinsessen har sprengt kirkens kapasitet, som egentlig bare er på 800. Av de mange hundre inviterte ryktes det at blant annet George og Amal Clooney står på gjestelisten. Det skyldes at Jack Brooksbank i mange år har jobbet tett med George for tequila-produsenten Casamigos, som Hollywood-stjernen var med på å stifte i sin tid.

- Det er ventet flere britiske kjendiser, ettersom bruden ofte menger seg med kjendiser i Londons uteliv. Både Eugenie og søsteren Beatrice er ofte å se på byen, og de har også gjennom sitt virke som prinsesser blitt kjent med en rekke kjente briter, forteller Stavseng.

I tillegg ventes andre stjerner som Beckham-paret, Elton John og Cindy Crawford.

PROFILERTE: Prinsessebarna til Sarah Ferguson og prins Andrew har vokst opp i rampelyset, og er godt vant med litt oppmerksomhet. Foto: NTB scanpix
PROFILERTE: Prinsessebarna til Sarah Ferguson og prins Andrew har vokst opp i rampelyset, og er godt vant med litt oppmerksomhet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Uavhengig av hvem som er til stede i salen, er det utvilsomt ikke alltid enkelt å erklære sin evige kjærlighet foran hundrevis av mennesker. Brudgommen fortalte nylig til Daily Mail at han har ambivalente følelser tilknyttet den store dagen, som nå nærmer seg med stormskritt.

- Jeg må nok ha noen minutter alene før talene, fordi jeg er livredd. Det er veldig spennende, men jeg er også litt nervøs, har han uttalt, ifølge Express.

Hans fremtidige kone tar på sin side det hele med knusende ro. Datteren til Sarah Ferguson (58) og prins Andrew (58) fortalte til Vogue i september at hun ikke stresser nevneverdig med bryllupet, til tross for at hun bare har vært forlovet siden januar.

- Jeg er ikke stresset i det hele tatt. Det er veldig nervepirrende for du vil jo at alt skal være perfekt, men så innser du at du skal være med den du elsker for resten av livet, og da spiller ikke noe annet noen rolle, sa hun.

LES OGSÅ: - Vennene hennes trodde det var kødd

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer