Kronprinsesse Victoria:

Derfor drar hun uten Daniel

Når kong Charles snart skal krones, er det flere i den svenske kongefamilien som må følge feiringen hjemmefra.

KOMMER «ALENE»: Kronprinsesse Victoria deltar i kroningen uten ektemannen prins Daniel. Istedenfor reiser hun med pappa kong Carl Gustaf. Foto: Lise Åserud/NTB
KOMMER «ALENE»: Kronprinsesse Victoria deltar i kroningen uten ektemannen prins Daniel. Istedenfor reiser hun med pappa kong Carl Gustaf. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannias og kong Charles' (76) store festdag nærmer seg, og den seneste tiden har det blitt sluppet mer informasjon om feiringen.

Blant annet har Charles' valg av signaturrett, en såkalt «kroningsquiche», rukket å bli latterliggjort, og listen over de inviterte har også høstet reaksjoner.

Blant de kongelige som tar turen til London, finner vi kronprins Haakon (49) og kronprinsesse Mette-Marit (49), og danske kronprins Frederik (54) og kronprinsesse Mary (51).

Fra nabolandet vårt er det derimot kong Carl Gustaf (76) og kronprinsesse Victoria (45) som skal delta på kroningen.

Sverige er altså det eneste landet fra Skandinavia som sender monarken for å representere landet sitt.

Den svenske avisen Expressen skriver at det var kong Carl Gustafs valg å bare ta med kronprinsesse Victoria. Carl Gustaf har også valgt å dra selv, istedenfor å sende Victoria og ektemannen prins Daniel (49).

«Kongen har bestemt at det er statsoverhodet og tronfølgeren som skal representere Sverige ved kroningen i London. Den samme avgjørelsen ble tatt ved de japanske tiltredelsesseremoniene i 2019, da kongen og kronprinsessen var i Tokyo», opplyste det svenske hoffets informasjonssekretær, Johan Tegel, i en e-post til Expressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer