Hertuginne Meghan:

Derfor deltok hun ikke i krisemøtet

Det var ventet at hertuginne Meghan skulle delta under gårsdagens møte via telefon, men slik ble det ikke.

DELTOK IKKE: Det ble hevdet at hertuginne Meghan skulle delta via telefon under gårsdagens krisemøte. Dette ble ikke tilfelle, ifølge CNN. Foto: NTB Scanpix
DELTOK IKKE: Det ble hevdet at hertuginne Meghan skulle delta via telefon under gårsdagens krisemøte. Dette ble ikke tilfelle, ifølge CNN. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i forrige uke det ble kjent at hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) ønsker å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter og ikke lenger være fremtredende medlemmer av den britiske kongefamilien.

Hertugparets kunngjøring har sørget for en rekke overskrifter og ikke minst spekulasjoner.

I går holdt dronning Elizabeth (93) et krisemøte på godset Sandringham i Norfolk for å diskutere situasjonen.

Under møtet deltok prins Harry, og det var ventet at prins William (37) og prins Charles (71) også var til stede.

- Var ikke nødvendig

I forkant av møtet var det også ventet at hertuginne Meghan skulle delta via telefon, da hun for tiden befinner seg i Canada. Dette er nå blitt avkreftet, melder CNN.

- Til slutt bestemte hertugparet seg for at det ikke var nødvendig for hertuginnen å delta i diskusjonen, forteller en kongelig kilde til CNN.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge The Guardian ble det i forkant av gårsdagens møte hevdet at hertuginne Meghan ble «utestengt» fra krisemøtet, og at det hadde oppstått en frykt for at telefonsamtalen kunne bli tatt opp eller avlyttet.

Dette var altså ikke tilfellet, da hertugparet kom fram til en felles beslutning.

Til tross for at hertuginne Meghan ikke deltok under gårsdagens sammenkomst, ser det ut til at møtet gikk fint for seg.

Godtok hertugparets ønsker

Etter møtet gikk dronning Elizabeth ut med en offisiell uttalelse hvor hun meddelte at hun går med på hertugparets krav og ønsker, og at hun støtter deres valg om å skape et nytt liv.

Av uttalelsen kom det også fram at dronningen helst hadde sett at de forblir fullverdige medlemmer av den britiske kongefamilien.

Ifølge Sky News skal dronningen i går ha hatt konstruktive samtaler med de øvrige medlemmene av den britiske kongefamilien. Ifølge nettstedet vil det i løpet av noen dager komme en konkret plan på hvordan den nye avgjørelsen blir.

- I dag har familien hatt veldig konstruktive diskusjoner om fremtiden til mitt barnebarn og hans familie, het det videre i uttalelsen fra Buckingham Palace.

NEI: Alt gikk ikke helt etter planen da Hertuginne Meghan Markle skulle hilse på en gammel venn på et veldedighetsarrangement. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Blant temaene som ble diskutert under gårsdagens møte var hertugparets ønske om økonomisk selvstendighet, deres kongelige titler, bosted og plikter.

I hertugparets kunngjøring forrige uke ble det kjent at de har planer om å bo delvis i Storbritannia og Canada. Det faktum at hertugparet har planer om å flytte til Canada har det allerede blitt satt spørsmålstegn ved, spesielt med tanke på hvem som skal dekke sikkerhetskostnadene.

Positive til hertugparets flytteplaner

Ifølge CNN omtalte den kanadiske statsministeren Justin Trudeau (48) i går tematikken rundt hertugparets flytteplaner.

- De fleste kanadiere er veldig positive til å ha kongelige boende hos oss, men det er fortsatt en del diskusjoner å ha, sa statsministeren til det kanadiske nyhetsbyrået Global News.

Trudeau la ikke skjul på at Canada støtter hertugparets beslutning, men at de også vil bære et ansvar om de flytter til landet.

Med tanke på at Harry og Meghan er regnet som «internasjonalt beskyttede personer» krever de konstant væpnet sikkerhet fra Metropolitan Police.

- Vi må se på hvilke kostnader som er involvert. Vi vet fortsatt ikke hva den endelige avgjørelsen vil bli, fortsatte han og la til at det fortsatt er mange samtaler som må til mellom kongefamilien og hertugparet før Canada kan ta stilling til sikkerhetsspørsmålet.

LES OGSÅ: Slik blir Meghan og Harrys nye liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer