Prinsesse Charlotte fylte tre år:

Derfor delte de ingen nye bilder av bursdagsbarnet

Droppet fast tradisjon kort tid etter hertuginne Kates tredje fødsel.

DROPPET BILDET: Til fansens store overraskelse droppet hertuginne Kate og prins William å publisere et nytt bilde av datteren Charlotte på fødselsdagen hennes. Foto: NTB Scanpix.
DROPPET BILDET: Til fansens store overraskelse droppet hertuginne Kate og prins William å publisere et nytt bilde av datteren Charlotte på fødselsdagen hennes. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det er en vanlig tradisjon at kongefamiliene deler nye bilder av barna i forbindelse med fødselsdager.

Da prinsesse Charlotte, datteren til prins William (35) og hertuginne Kate (36), fylte tre år den 2. mai, var ikke det tilfellet.

Ifølge Hello! skal grunnen ha vært at Kate og William ikke ønsker å overeksponere sine barn i så ung alder, særlig i disse dager hvor kongefamilien har det spesielt travelt - med både bryllup, fødsler og etter hvert dåp.

For ikke lenge siden ble både prinsesse Charlotte og prins George eksponert for pressen da de skulle hilse på lillebror prins Louis, som kom til verden for under to uker siden.

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Anders Stavseng, blir dette en for rask konklusjon å trekke.

- Hertugparets barn kan ikke sies å være overeksponert, og at det skal være årsaken til at de ikke delte bilder fra treårsdagen høres rett og slett merkelig ut, sier han.

En god grunn

Ifølge kongehuseksperten er det trolig en god grunn til hvorfor hertugparet ikke ønsket å dele et bilde av den lille prinsessen.

- Hertugparet har de siste årene delt bilder av prinsesse Charlotte på fødselsdagen. Det er nok en god grunn til hvorfor de valgte å bryte denne tradisjonen i år, sier Stavseng, og legger til at han tror det snart kommer et bildet av de tre barna sammen.

- Sannsynligvis var det planlagt et bilde av de tre barna til fødselsdagen, men som kjent er det ikke alltid barn er like velvillig innstilt overfor familiefotografering, sier han.

VISTE FREM PRINSEN: Kun syv timer etter fødselen kunne prins William og hertuginne Kate stolt vise frem sin nyfødte sønn på sykehustrappen. Foto: NTB Scanpix.
VISTE FREM PRINSEN: Kun syv timer etter fødselen kunne prins William og hertuginne Kate stolt vise frem sin nyfødte sønn på sykehustrappen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Som vanlige folk

Kongehuseksperten trekker blant annet frem et eksempel fra den svenske kongefamilien, da de forsøkte å ta et familieportrett på Solliden på Øland for noen år tilbake og alt gikk galt.

- Prinsesse Madeleines barn løp i alle retninger, og hele fotoshooten endte i kaos. Prins Carl Philip måtte ut på jakt etter prinsesse Leonore, mens de kongelige fulgte spent med. Bildene fra oppstyret ble publisert, og det viser at kongefamiliene ikke er så ulike folk flest.

Bildene var imidlertid riktig gode, og viste en helt annen side av de kongelige enn den polerte fasaden vi ofte ser.

ALT GIKK GALT: Selv for kongelige kan det være vanskelig å få alt til å gå på skinner. Her gikk alt galt da den svenske kronnprinsesse Victoria forsøkte å ta et familieportrett med familien sin. Foto: NTB Scanpix
ALT GIKK GALT: Selv for kongelige kan det være vanskelig å få alt til å gå på skinner. Her gikk alt galt da den svenske kronnprinsesse Victoria forsøkte å ta et familieportrett med familien sin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er nok en litt lavere terskel i Norden enn i England når det gjelder å publisere bilder. Vi er litt mer jordnære. De kongelige i Norge og Sverige er mer avslappet enn i England. De offisielle bildene til den britiske kongefamilien er relativt stive, ettersom de er veldig opptatt av å holde en fasade utad, sier kongehusekspert Anders Johan Stavseng.

Rask fødsel

Det vakte stor spenning da meldingen kom om at hertuginne Kate var lagt inn på The Lindo Wing på St. Mary's Hospital med veer.

Kun timer etter kom den gledelige nyheten om at hun hadde født en sønn, samme sted som sine to andre barn. Ifølge Kensington Palace var prins William til stede under hele fødselen.

FAMILIEPORTRETT: Kate, William, George og Charlotte poserte for fotografen til det årlige julekortet sitt i desember i fjor. Foto: NTB scanpix
FAMILIEPORTRETT: Kate, William, George og Charlotte poserte for fotografen til det årlige julekortet sitt i desember i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lille prins George kom til verden ved St. Mary's Hospital i London 22. juli 2013, mens lillesøster Charlotte ble født på samme sykehus 2. mai 2015.

I motsetning til sine to søsken tok det ekstra lang tid før William og Kate kunngjorde navnet på deres nyfødte sønn.

Grunnen tror Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle rett og slett kan være at hertugparet ikke klarte å bestemme seg for hva prinsen skulle hete.

Lenge ble det spekulert i hva den nye prinsen skulle hete, og da hertugparet avslørte navnet på deres nye sønnen i slutten av april var det mange som rynket på nesen.

Uvanlig navn

«Hertugen og Hertuginnen av Cambridge er glade for å kunngjøre at sønnen deres skal hete Louis Arthur Charles. Babyen vil bli kjent som Hans Kongelige Høyhet prins Louis av Cambridge», skrev kongehuset på Twitter.

- Mange briter rynket nok litt på nesen da de hørte navnet Louis. Briter generelt er ikke så spesielt velvillig innstilt ovenfor franskmenn – og vice versa. For mange er det nok litt uvant å måtte venne seg til å si prins Louis, uttalte Anders Stavseng den gang.

Både pappa prins William og storebror prins George (4) har for øvrig Louis i navnet sitt: Den nybakte trebarnsfaren prins William er nemlig døpt William Arthur Philip Louis, mens det fulle navnet til prins George er George Alexander Louis.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Denne gang har imidlertid prins William og hertuginne Kate altså valgt å trekke Louis-navnet frem i «første rekke»:

- Jeg tror hertugparet kan være glade for at det ikke var parets førstefødte de kalte Louis, da hadde nok reaksjonene blitt større, ettersom britene er relativt konservative, la Stavseng til.

Slet med svangerskapsplager

Det var i starten av september i fjor at det britiske kongehuset delte nyheten om at Kate og William ventet sitt tredje barn.

«Hertugen og hertuginnen av Cambridge er veldig glade for å annonsere at hertuginnen venter sitt tredje barn», skrev kongehuset på Twitter.

Nyheten om graviditeten ble kunngjort tidligere enn hva som er vanlig i kongelige kretser, og årsaken til dette var at Kate slet med den sjeldne graviditetssykdommen «hyperemesis gravidarum», eller ekstrem svangerskapskvalme - som det heter på norsk.

Det innebærer blant annet kvalme, vektnedgang og dehydrering.

Hertuginnen har lidd av samme tilstand også gjennom sine to tidligere svangerskap. Kate måtte sette alle sine kongelige plikter til side, og var også så dårlig at hun ikke fikk fulgt lille prins George til hans første skoledag.

Det var først i oktober at kongehuset bekreftet når den nye babyen var ventet.

- Et gledens år

Hertuginne Kates tredje fødsel fant sted knappe fire uker før den neste store begivenheten i den britiske kongefamilien:

Lørdag 19. mai gifter som kjent prins Harry seg med den amerikanske tv-stjernen Meghan Markle (36).

- Kongelige fødsler er alltid populære. Snart blir det også kongelig dåp for den nyfødte, men aller først står bryllupet mellom prins Harry og Meghan Markle. Det er allerede skikkelig bryllupsfeber, og fødselen kommer bare som en ekstra bonus! Dette kommer til å bli et gledens år for den britiske kongefamilien, har Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng tidligere uttalt.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

LES OGSÅ: Rørt til tårer av sønnens overraskelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer