Det danske kongehuset:

Derfor deler de slike bilder

Den danske kongefamilien befant seg nylig i en stor skandale.

PÅ OPPDRAG: Den danske kronprinsfamilien deler nye bilder kort tid etter skoleskandalen. Her fra en annen anledning. Foto: Philip Davali/Ritzau/AFP/NTB
PÅ OPPDRAG: Den danske kronprinsfamilien deler nye bilder kort tid etter skoleskandalen. Her fra en annen anledning. Foto: Philip Davali/Ritzau/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden fikk den danske kongefamilien massiv oppmerksomhet da det kom fram en rekke rystende avsløringer fra en av Danmarks mest kjente kostskoler, Herlufsholm.

På den mye omtalte skolen, hvor tidligere elever har vitnet om episoder med vold, seksuelle overgrep og mobbing, går den danske tronarvingen prins Christian (16).

«Som foreldre til et barn som går på Herlufsholm er vi dypt rystet over vitnesbyrdene som kommer fram i den aktuelle dokumentaren om skolen. Det er hjerteskjærende å høre om systematisk mobbing og om overgreps- og voldskulturen som mange har vært en del av», skrev prins Christians foreldre, kronprins Frederik (53) og kronprinsesse Mary (50) i en uttalelse forrige uke.

Går videre

Nå kan det imidlertid se ut til at kongefamilien forsøker å gå videre etter skandalen. I sosiale medier har de de siste dagene delt bilder fra ulike oppdrag. Kronprinsen har blant annet vært i San Francisco, mens kronprinsessen har besøkt universitetet i København.

Mens mange kanskje undrer seg over hvordan kongefamilien har klart å tilsynelatende legge skandalen bak seg, mener ekspert på sosiale medier, Troels Johannesen, at han kanskje sitter på svaret.

VIL IKKE SVARE: Kronprins Fredrik av Danmark vil ikke svare på spørsmål om samarbeidet med skoprodusenten Ecco. Video: B.T Vis mer

- Det er klart man gjerne vil gå videre med det samme. Det gjør man ved å komme tilbake og vise at det skjer mange andre ting i kongehuset. Det er det riktige å gjøre, sier han til danske BT.

Videre forklarer han at man ofte ved kriser ønsker at saken forsvinner raskest mulig og dermed vender tilbake til det normale.

- Det er det man har tenkt på her, fortsetter han, og legger til at det er lurt å «ikke tråkke mer i salaten».

Fikk sparken

Da kronprinsparet forrige uke uttalte seg om saken, beskrev de avsløringene som helt uakseptable.

«Som foreldre forventer vi at skolen effektivt sikrer en kultur der alle er trygge og en del av fellesskapet, og vi vil i den kommende tida følge de endringene som åpenbart er nødvendige», fortsatte de.

Etter planen skal også prinsesse Isabella (15) begynne på Herlufsholm til høsten. Prins Christians fetter, prins Nikolai (22), har også gått på skolen.

I helga ble det kjent at skolens rektor, Mikkel Kjellberg, hadde fått sparken.

«Styrelsen har besluttet å avslutte samarbeidet med rektor Mikkel Kjellberg», het det i en pressemelding fra danske TV 2.

LES OGSÅ: Prinsesse Isabella: Viser frem prinsessens private gaver

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer