Hertuginne Camilla:

Derfor blir hun aldri dronning

Hertuginnen vil trolig aldri få dronningtittel.

HERTUGINNE: Hertuginne Camilla er gift med Storbritannias kommende konge, men blir ikke dronning. Her avbildet sammen med hertuginne Kate (t.v.) i 2019. Foto: NTB Scanpix
HERTUGINNE: Hertuginne Camilla er gift med Storbritannias kommende konge, men blir ikke dronning. Her avbildet sammen med hertuginne Kate (t.v.) i 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Dronning Elizabeth (93) har sittet på tronen helt siden 1952, og ble kronet bare 25 år gammel. Det er nå hele 68 år siden den spesielle kroningsdagen, og hun er dermed verdens lengst regjerende monark.

Den neste britiske monarken i rekken til å ta over tronen, er prins Charles (71), som nå har ventet i en årrekke på å ta over etter sin mor.

Prinsen har sønnene William (37) og Harry (35), der førstnevnte vil ta over tronen etter ham.

Siden 2005 har prins Charles levd lykkelig sammen med hertuginne Camilla (72), og det har lenge vært knyttet store forventninger til hvilken tittel hertuginnen kommer til å få den dagen ektemannen inntar den britiske tronen.

KRISEMØTE: Dronning Elizabeth samler flere familiemedlemmer for å finne ut av hvordan de skal løse «Megxit»-saken. Vis mer

Prinsessegemalinne

Ifølge The Times har nå Clarence House, parets offisielle residens, forklart hvilken tittel hertuginnen vil bruke - og det er ikke dronning.

- Intensjonen er at hertuginnen vil bruke tittelen prinsessegemalinne når prinsen tar over tronen. Dette ble annonsert allerede før de giftet seg, og det har ikke vært noen endringer der, forteller en talsperson for paret.

I en pressemelding i forbindelse med bryllupet i 2005, ble det nemlig også kjent at hun ikke vil få dronningtittel.

- Intensjonen er at Mrs. Parker Bowles vil bruke tittelen Hennes Kongelige Høyhet Prinsessegemalinne når prinsen av Wales tar over tronen, kom det frem den gang.

Ifølge Vanity Fair får også hertuginne Kate (38) samme tittel når prins William en gang eventuelt tar over tronen.

Uvanlig

Etter at pressemeldingen etter bryllupet ble sluppet, mente blant andre Slate at tittelen prinsessegemalinne er en svært uvanlig tittel, og at det vanlige å bruke er dronninggemal.

De beskrev prinsessegemalinne som en tittel kun laget for Camilla, fordi å krone henne til dronning ville lage unødvendig mye PR-problemer for de kongelige.

Her trekker de spesielt frem hendelsene etter utroskapsskandalen mellom paret, der hertuginnen ble avslørt som prinsens sidesprang.

Charles Philip Arthur George ble født 14. november i 1948 på Buckingham Palace i London. Han er dronningen og prins Philips (98) førstefødte, og bærer blant annet titlene prinsen av Wales, hertugen av Cornwall og hertugen av Rothesay.

Tidligere var prins Charles gift med nå avdøde prinsesse Diana, og sammen utgjorde de et av verdens mest populære par.

Utroskapsskandale

Under tiden prinsen han var gift med Diana, ble det lekket en svært privat telefonsamtale mellom prins Charles og Camilla Parker Bowles - i dag hertuginne av Cornwall - med seksuelt innhold til pressen, og en offentlig utroskapsskandale var i gang.

Prins Charles og prinsesse Diana ble separert etter at opptaket ble lekket, men skilsmissen ble ikke formelt gjennomført før fire år senere. Camilla og hennes daværende mann, Andrew Parker Bowles, gikk fra hverandre året før.

I 1997 døde Diana i en svært offentlig bilulykke i Paris.

Camilla og prins Charles fortsatte forholdet sitt etter Dianas død, men holdt det hemmelig fram til 1999, før de giftet seg i 2005.

LES OGSÅ: Angelina Jolie fikk ærestittel av hertuginne Camilla

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer