Ingrid Alexandras konfirmasjon:

Derfor blir de sneket inn bakveien

Kongemedlemmene blir ikke å se sammen med de andre gjestene før konfirmasjonen.

GJEMT: Lørdag trer prinsesse Ingrid Alexandra inn i de voksnes rekker. Det er ventet et stort oppbud av kongelige, men det får ikke publikum på Slottsplassen se noe til. Foto: Andreas Fadum
GJEMT: Lørdag trer prinsesse Ingrid Alexandra inn i de voksnes rekker. Det er ventet et stort oppbud av kongelige, men det får ikke publikum på Slottsplassen se noe til. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

«Konfirmasjonsgjestene - med unntak av kongelige gjester - ankommer og forlater Slottet via hovedport. Det er ikke tillatt med bruk av stige eller gardintrapp i presseområdet».

Det skriver Slottet i en av sine pressemeldinger om prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon, som finner sted i slottskapellet lørdag formiddag.

Flere representanter fra europeiske kongehus er altså ventet til lørdagens begivenhet, men kommer trolig ikke til å vise seg for verken presse eller publikum før gudstjenensten.

BURSDAGSBARN: Mandag 21. januar 2019 fylte arveprinsessen 15 år. Se hvor mye prinsesse Ingrid Alexandra har forandret seg siden hun var liten! Vis mer

Skylder på logistikk

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, oppgir logistikkhensyn som grunn når Dagbladet spør hvorfor kongemedlemmene blir sneket inn bakveien.

- Flere av de kongelige gjestene kommer rett fra Gardermoen, og ankommer derfor ikke hovedport, sier hun.

Mens det i utlandet ofte er kutyme å gjøre en «grand entré», er det ikke uvanlig i norsk sammenheng at at kongelige velger en mer diskré inngang. Det forteller Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

- Denne gang tror jeg det handler om at de kongelige kan gå rett fra slottet til kapellet. Øvrige gjester kommer nok inn hovedporten foran publikum, forklarer hun, og fortsetter:

- Noen av de kongelige bor på slottet, og resten kommer dit litt tidligere. Det vil derfor være unaturlig om de skal gå ut på Slottsplassen, for så å snu og gå inn igjen. Vi kan imidlertid håpe på at de dukker opp på slottsbalkongen etter gudstjenesten, spekulerer hun.

Saken fortsetter under.

KONFIRMANT: 31. august skal Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres. Se kjendisenes hilsen! Video: Ruben Pedersen / Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Mange tronarvinger

At de kongelige slipper unna blitsregnet, kan også skyldes sikkerhetshensyn. Det er ventet et stort sikkerhetsoppbud på Slottsplassen, nettopp fordi flere tronarvinger er samlet på ett sted.

På gjestelista finner vi blant andre danske kronprins Frederik (51), Spanias kong Felipe (51) og svenskenes kronprinsesse Victoria (42) - i tillegg til et godt utvalg av våre egne.

Kong Felipe, kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik er for øvrig blant fadderne til Ingrid Alexandra. Det er også bestefar kong Harald, tante Märtha Louise og mormor Marit Tjessem.

For ordens skyld, her er den samlede lista over kongelige som dukker opp i konfirmasjonen lørdag klokka 12:

 • H.M. Kongen
 • H.M. Dronningen
 • H.K.H. Kronprinsen
 • H.K.H. Kronprinsessen
 • H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra
 • Prins Sverre Magnus
 • Marius Borg Høiby
 • Prinsesse Märtha Louise med barn
 • Prinsesse Astrid, fru Ferner
 • H.M. Kongen av Spania
 • H.K.H. Kronprinsen av Danmark
 • H.K.H. Kronprinsessen av Sverige
 • H.K.H. Kronprinsessen av Danmark
 • H.K.H. Prins Christian av Danmark
KONGELIG KONFIRMASJON: 31. august 2019 er det Prinsesse Ingrid Alexandra sin tur til å konfirmeres, men det er hun ikke den første i kongefamilien som gjør! Se bildene fra de andre kongeliges konfirmasjoner. Bilder: NTB Scanpix. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Den nygifte kongen avslører «elskerinne»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer