Prins Harry og hertuginne Meghan:

Derfor ble sønnen i Canada

Coronafrykten rammer også de kongelige.

BLE HJEMME: Prins Harry og hertuginne Meghan var nylig i Storbritannia, men sønnen Archie ble værende i Canada. Foto: NTB Scanpix
BLE HJEMME: Prins Harry og hertuginne Meghan var nylig i Storbritannia, men sønnen Archie ble værende i Canada. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Forrige uke var prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) tilbake i Storbritannia, der de gjennomførte sine siste kongelige oppdrag etter at de tidligere i år annonserte at de trekker seg tilbake fra pliktene sine.

Timeplanen var full, og hertugparet var å se på flere arrangementer.

Besøket ble rundet av under markeringen av Commonwealth Day, som er en feiring av samveldet, i Westminster Abbey.

En som derimot ikke var med på turen til prins Harrys hjemland, var hertugparets sønn, Archie (ti mnd.).

Corona-frykt

Ifølge People ble sønnen værende i Canada, der familien har vært bosatt de siste månedene, grunnet frykt for coronaviruset - som i disse dager herjer rundt om i hele verden.

Men til tross for at Meghan og Harry ikke fikk tilbragt tid med Archie rent fysisk, sørget de for å holde kontakten gjennom FaceTime, sier en kilde til magasinet.

- De FaceTimet med ham hver dag, forteller kilden.

Hertugparet returnerte til Canada etter oppdraget i Westminster Abbey, og er nå tilbake hos sønnen.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Nytt liv i Canada

Det var i begynnelsen av januar at Harry og Meghan annonserte at de vil trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter og med det leve et mer selvstendig liv. Med det mister de både kongelige titler og apanasje.

Relativt kort tid etter at nyheten ble kjent, reiste Meghan og sønnen til Canada, og i slutten av januar reiste prins Harry etter dem. Siden har de blitt boende på Vancouver Island, og fått hjelp hjemme av Meghans mor.

Ifølge Peoples kilde står alt bra til med ti måneder gamle Archie.

- Han tar tak i ting, og løfter seg selv opp. Han begynner å bevege seg mer, som er veldig spennende.

Etter alt å dømme trives paret med sitt nye liv i Canada, der Meghan bodde før hun giftet seg med Harry.

En kilde har tidligere fortalt til People at de nyter et stillere liv, og at de fyller dagene med lange turer, yoga og matlaging. Ellers tilbringer de tid med sønnen og hundene sine.

TAR TIL TÅRENE: Prins Harry blir svært sentimental når han snakker om foreldrerollen under den årlige WellChild Awards i London. Video: NTB Scanpix / Rød Løper Vis mer

- Riktig for vår familie

Den britiske prinsen har tidligere uttalt at han og Meghan ikke så noe annet valg enn å trekke seg tilbake.

Nylig skal 35-åringen ha utdypet dette valget i en telefonsamtale han trodde var med den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (17). Det hele skal derimot ha dreiet seg om en tulletelefon fra to russiske komikere, Vovan og Lexus.

- Noen ganger er ikke den rette avgjørelsen alltid den enkleste, men det var det riktige for vår familie, det riktige for å kunne beskytte sønnen min. Jeg tror det er sykt mange mennesker verden over som kan identifisere og respektere oss for å sette familien vår først. Det var vanskelig, men vi kommer til å starte et nytt liv, skal prins Harry ha sagt i telefonsamtalen, ifølge The Sun.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Videre skal han ha hintet om at ikke alt er perfekt innad i kongefamilien, og at det kan være vanskelig å gifte seg inn i en kongelig familie - slik hertuginne Meghan gjorde i 2018.

LES OGSÅ: Gullruten utsettes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer