Derfor ble de klippet ut av «Star Wars»-filmen

Scenen med de to britiske prinsene ble droppet fordi de var for høye.

KLIPPET BORT: Britiske prins William og lillebror prins Harry under premieren av «Star Wars: The Last Jedi» i London i desember. Scenen de spilte i, ble kuttet fra filmen. Foto: Anthony Harvey / REX / Shutterstock / NTB scanpix
KLIPPET BORT: Britiske prins William og lillebror prins Harry under premieren av «Star Wars: The Last Jedi» i London i desember. Scenen de spilte i, ble kuttet fra filmen. Foto: Anthony Harvey / REX / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

De to prinsene William og Harry var med under innspillingen av «Star Wars: The Last Jedi», skrev Dagbladet da filmen kom i desember.

Begge spilte stormtroopers. Stormtroopers er som kjent bakkestyrkene til det onde Imperiets enorme klonehær, og alle ser kliss like ut, med karakteristiske hvite rustninger.

- Scenen funket ikke

Men nå er det kjent at scenen som prinsene spilte inn, ble kuttet fra den endelige filmen, skriver britiske The Telegraph.

Grunnen skal rett og slett være at de to prinsene er for høye. Prins William er 188 centimeter høy, mens lillebror prins Harry måler drøye 185 centimeter.

Det gikk ikke, ifølge en anonym kilde som uttaler seg til The Mail on Sunday:

- Stormtroopers må være nøyaktig 180 centimeter høye. Da vi spilte inn scenen, trodde man nok at den skulle bli med i den ferdige filmen. Men scenen funket bare ikke, og den ble kuttet ut.

RØD LØPER: «Kan du bekrefte eller avkrefte?» De to prinsene på filmpremiere og ryktet sier at de selv har deltatt i filmen. Video: CNN Vis mer

Besøkte filmstudioet

De to prinsene spilte inn scenen i april 2016, da de var på besøk i filmstudioet Pinewood Studios, vest for London.

Filmstjernen John Boyega røpet for BBC Radio 4 at prinsene var med i filmen, ifølge The Telegraph. Boyega spiller rebellen Finn, en tidligere «stormtrooper» som deserterer.

Prinsene var med i en scene der en gruppe med stormtroopers kommer i fiendtlig kontakt med Finn og karakteren DJ, spilt av Benicio Del Toro.

De to rebellene forsøker å snike seg ombord på et romskip som tilhører Imperiet, ifølge Boyega.

De to kongelige skal først ha fått vite at scenen ble droppet fra filmen under premieren, som var på Royal Albert Hall i London i desember.

LucasFilm og Disney, som er produsent og distributør av filmen, har ikke ønsket å kommentere saken. ​

«The Last Jedi», regissert av Rian Johnson, starter umiddelbart etter forgjengeren «The Force Awakens», som kom ut for to år siden.

​Dagbladet ga filmen en femmer og skrev at «The Last Jedi» er «en underholdende, uforutsigbar og ekstremt handlingsmettet episode av verdens største og dyreste tv-serie».

LES OGSÅ: William skulle møte sjakkongen - Kate overrasket «alle»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer