Hertuginne Meghan og prins Harry venter barn:

Derfor avslørte de graviditeten akkurat i dag

Langt ifra tilfeldig at hertuginne Meghan og prins Harry slapp babynyheten i dag.

BLIR FORELDRE: Hertuginne Meghan og prins Harry venter sitt første barn. At de slapp nyheten mandag, er langt ifra tilfeldig. Foto: NTB Scanpix
BLIR FORELDRE: Hertuginne Meghan og prins Harry venter sitt første barn. At de slapp nyheten mandag, er langt ifra tilfeldig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag formiddag kom den glade nyheten om at hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) venter sitt første barn til våren.

Babynyheten har mange ventet på i flere måneder, helt siden de to giftet seg 19. mai. Og grunnen til at hertugparet valgte å slippe nyheten akkurat i dag, er neppe tilfeldig.

Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng mener både det storslåtte bryllupet Meghan og Harry deltok i forrige helg samt deres hektiske timeplaner, er elementer som spiller inn på timingen.

Kongelig bryllup

Prins Harrys kusine, prinsesse Eugenie (28), giftet seg nemlig med Jack Brooksbank (32) fredag 12. oktober.

- Meghan og Harry holdt graviditeten hemmelig fordi de ikke ville ødelegge prinsesse Eugenies store dag. Hadde babynyheten blitt sluppet før helgens kongelige bryllup i England, hadde den stjålet både overskrifter og fokus fra brudeparet, sier han og legger til:

- Det hører med til historien at Eugenie og Jack egentlig skulle gifte seg tidligere, men pent ble bedt om å utsette bryllupet, ettersom Meghan og Harrys bryllup skulle stå 19. mai. Prinsesse Eugenie ventet, og som takk lot Meghan bruden stråle på den store dagen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Umulig å holde hemmelig

Selv om hertugparet av Sussex nå venter sitt første barn, legger ikke det noen demper på deres svært hektiske program.

Allerede mandag morgen landet Harry og Meghan i Australia og tirsdag starter en 14 dagers lang rundtur til fire land: Australia, Fiji, Tonga og New Zealand. Dette er deres første offisielle reise utenfor Europa som ektepar.

- Hertugparet følges av et kobbel av fotografer, og med fotografering dagen lang ville det vært umulig å ikke legge merke til babykulen. De siste ukene har Meghan skjult magen bak vide kåper og store kjoler. Det er kanskje ikke like lett å få til i varmen «down under», sier Stavseng, og legger til at Meghan smilte fra øre til øre da hun landet i Sydney, vel vitende om at nyheten ville bli kjent bare timer senere.

I programmet for Australia-rundreisen var det én liten detalj som ga en pekepinn på at noe var i gjære. Den ellers så sporty hertuginnen sto ikke oppført på programmet da Invictus Games-flagget skulle plantes på Sydney Bridge.

Ifølge Stavseng skal prins Harry gå opp broen alene.

- Turen er ikke veldig tung, men den krever litt innsats. Normalt hadde Meghan selvsagt blitt med på dette, men ettersom Harry sto oppført alene ga det et lite hint om at hun kanskje ikke ville utsette kroppen for turen, sier han.

ENGLAND: Prinsesse Eugenie av England giftet seg med Jack Brooksbank på Windsor Castle 12. oktober. Her ankommer hennes noe mer kjente fettere, prins William og Harry, med hertuginne Kate og hertuginne Meghan. Video: AP Vis mer Vis mer

Glad i barn

At prinsen nå endelig skal bli pappa, er ifølge kongehuseksperten noe han har ventet på lenge. Harry har ved flere anledninger vist at han er svært glad i barn, og på alle offisielle oppdrag har han vist en unik evne til å komme i kontakt med de små.

- Han setter seg ofte ned på kne og tøyser og tuller og får barna til å le. Prins Harry er nok minst like glad for familieforøkelsen som Meghan er, fortsetter Stavseng.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

De neste månedene vil nok Meghan og Harry sørge for å skaffe alt de vil trenge til den lille babyen. Også huset deres i Kensington Palace skal stå helt klart til den lille melder sin ankomst til våren.

Den siste tiden har huset, som ligger like ved hertuginne Kate (36) og prins Williams (36) hjem, vært under total rehabilitering. Men forrige uke ble det utvendige arbeidet avsluttet.

SKJULTE MAGEN: Hertuginne Meghan valgte et marineblått, løstsittende antrekk i bryllupet til prinsesse Eugenie fredag 12. oktober. Foto: NTB scanpix
SKJULTE MAGEN: Hertuginne Meghan valgte et marineblått, løstsittende antrekk i bryllupet til prinsesse Eugenie fredag 12. oktober. Foto: NTB scanpix Vis mer

Foreldreansvar

Kongehusekspert Anders Johan Stavseng forklarer at prinseparets bolig vil stå fiks ferdig til babyen kommer, og forteller at det også er gjort flere endringer i forbindelse med graviditeten.

- Meghans mor Doria Ragland sa tidligere i høst opp jobben sin i Los Angeles, og det ble kjent at hun skulle flytte til London for å være nærmere datteren. Doria kommer til å ta et stort ansvar i oppdragelsen av den nye prinsen eller prinsessen - akkurat som hertuginne Kates mor, Carole Middleton, har vært for hertugbarna, sier han.

At kongelige må forholde seg til andre regler og forventninger enn en alminnelig familie, er slett ikke ukjent. Siden Meghan giftet seg med prins Harry, har hun måttet forholde seg til en rekke regler - om alt fra påkledning til hva hun kan spise og ikke.

Å være kongelig innebærer imidlertid også at Meghan og Harry ikke vil få det formelle foreldreansvaret for egne barn. Det er det i stedet dronning Elizabeth (92) som får.

GRAVIDRYKTENE SVIRRET: Tidligere i høst meldte en rekke medier at hertuginne Meghan allerede var gravid - også Se og Hør. Foto: Faksimile fra Se og Hør
GRAVIDRYKTENE SVIRRET: Tidligere i høst meldte en rekke medier at hertuginne Meghan allerede var gravid - også Se og Hør. Foto: Faksimile fra Se og Hør Vis mer

Årsaken til dette skal, ifølge den amerikanske kongehuseksperten og forfatteren Marlene Koenig, være en over 300 gammel lov som ble innført av kong George I.

- Loven har aldri blitt endret. Han [George] gjorde dette fordi han hadde et veldig dårlig forhold til sin sønn, den da fremtidige kong George II. Han fikk derfor innført loven som gjorde at han som konge var verge for sine barnebarn, forklarte forfatteren til News.com tidligere i år.

Dette gjelder også for Kate og Williams tre barn, og gjaldt også for prins William og prins Harry frem til de fylte 18 år.

LES OGSÅ: Får en skolelunsj de fleste bare kan drømme om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer