­

- Dere får sikkert høre det før meg

Prins William med bemerkninger om hertuginne Meghans nært forestående fødsel.

SNART ONKEL: Prins William blir onkel for første gang i nær framtid, når prins Harry og hertuginne Meghan får sitt første barn. Her er de tre sammen med prins Charles under en gudstjeneste i Westminster Abbey i mars. Foto: NTB scanpix
SNART ONKEL: Prins William blir onkel for første gang i nær framtid, når prins Harry og hertuginne Meghan får sitt første barn. Her er de tre sammen med prins Charles under en gudstjeneste i Westminster Abbey i mars. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) venter i disse dager sitt første barn, men nøyaktig når den lille melder sin ankomst er ikke godt å vite. Hertugparet har delt svært få detaljer rundt sitt kommende barn, og både babyens kjønn og termindato er blitt holdt hemmelig fra kongehusets side.

Mye tyder også på at det kan ta litt tid før babynyheten deles med omverdenen, da Kensington Palace nylig kom ut med en pressemelding der det ble kunngjort at hertugparet vil holde fødselen hemmelig så lenge de ønsker - til de selv føler seg klare.

Dermed er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente i spenning på den gledelige nyheten om hertugparets familieforøkelse. Om det er noen trøst, vet visstnok heller ikke prins Harrys bror, prins William (36), når han blir onkel.

PRINS WILLIAM: Da prinsen besøkte Christchurch på New Zealand forrige uke, snakket han litt om prins Harry og hertuginne Meghans nært forestående familieforøkelse. Foto: NTB scanpix
PRINS WILLIAM: Da prinsen besøkte Christchurch på New Zealand forrige uke, snakket han litt om prins Harry og hertuginne Meghans nært forestående familieforøkelse. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Har ikke peiling

Prins William, som selv er trebarnsfar, var forrige uke på New Zealand. Søndag var han i Christchurch, der han tok seg god tid til å hilse på fansen - som lurte på om det var noen tegn til en kongelig baby ennå.

- Jeg har ikke telefonen min på meg, jeg har ikke peiling, svarte han lattermildt.

- Dere vil antakelig høre det før meg, la han deretter til, med tanke på at han tross alt ikke hadde mulighet til å sjekke telefonen sin for oppdateringer.

Ifølge UsWeekly kom spørsmålet som følge av at britisk presse har spekulert på at hertuginne Meghans termindato var søndag 28. april. Da var prins Harry til stede under London Maraton, så det var dermed lite som tydet på at en fødsel var i gang eller at en baby allerede har kommet til verden - da han trolig ikke ville forlatt sin kones side.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Gjør neppe som Kate og Diana

At Meghan og Harry vil holde fødselen hemmelig er et uvanlig valg i den britiske kongefamilien. Hertuginne Kate (37) har etter alle sine tre fødsler stilt opp på sykehustrappen kort tid etter fødselen, og vist frem sine nyfødte barn til folket.

I og med at hertugparet muligens vil unngå å dele babynyheten umiddelbart etter fødselen - er det dermed lite som tyder på at Meghan vil følge i fotsporene til både Kate og prins Harrys mor, avdøde prinsesse Diana, som poserte stolt med både William og Harry etter fødselen.

Artikkelen fortsetter under bildene.

STOLT DIANA: Prins Charles og prinsesse Diana viser frem prins Harry på sykehustrappen utenfor Lindo Wing i september 1984. Foto: NJ/REX/ NTB scanpix
STOLT DIANA: Prins Charles og prinsesse Diana viser frem prins Harry på sykehustrappen utenfor Lindo Wing i september 1984. Foto: NJ/REX/ NTB scanpix Vis mer
GJORDE SOM DIANA: Prins William og hertuginne Kate viser frem sitt tredje barn, lille prins Louis, utenfor Lindo Wing i april 2018. Legg merke til at Kates kjole matchet Dianas! Foto: Tim Rooke/REX/ NTB scanpix
GJORDE SOM DIANA: Prins William og hertuginne Kate viser frem sitt tredje barn, lille prins Louis, utenfor Lindo Wing i april 2018. Legg merke til at Kates kjole matchet Dianas! Foto: Tim Rooke/REX/ NTB scanpix Vis mer

De britiske kongehusekspertene Emily Andrews og Omid Scobie har tidligere uttalt at det trolig ikke vil falle Meghan naturlig å stille opp på sykehustrappen.

- Det vi vet om Meghan, er at tanken på et glamorøst, perfekt øyeblikk minutter etter å ha født, ikke stemmer overens med hvordan hun er som person, har Omid Scobie sagt i konge-podkasten «On Heir», ifølge den britiske tabloidavisen Metro.

- Meghan tar egne valg

Også Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, har påpekt at det er en tydelig forskjell mellom Meghan og Kates situasjon når det kommer til fødselen.

- Vi vet ikke om hertuginne Meghan kommer ut på sykehustrappen for å vise fram babyen, slik som er tradisjon i det britiske kongehuset. Hertuginne Kate gjorde det, men fordi hun er gift med en tronarving, er de uskrevne reglene strengere for henne. Meghan har derimot mer frihet til å velge, har Vagle uttalt.

- Meghan er ei dame med bein i nesa, og hun vil nok gjøre det som er riktig for henne. Jeg synes overhodet ikke det er rart om noen ønsker å avstå fra å møte pressen, nysminket og smilende, kort tid etter fødselen. Da er man på sitt aller mest sårbare, og trenger egentlig bare tid med sine aller nærmeste, la kongehuseksperten til.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Fikk ny tittel av dronningen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer