FLAGGGBÆRER: Prinsen fikk æren av å bære flagge under OLs åpningsseremoni i Sotsji. Foto: imago/Xinhua/ All Over Press
FLAGGGBÆRER: Prinsen fikk æren av å bære flagge under OLs åpningsseremoni i Sotsji. Foto: imago/Xinhua/ All Over PressVis mer

Denne mystiske prinsen (55) deltar i OL

Kaller seg Royal Disaster og er popstjerne, fotograf og forretningsmann.

SEOGHØR.NO: OL-historien er full av kongelige deltagere. Blant de største er definitivt vår egen kong Olav. Høydepunktet var sommer-OL i Amsterdam i 1928 da han vant gull i 6-metersklassen med båten «Norna».

Mens han var kronprins representerte kong Harald Norge under De olympiske leker tre ganger. I 1964, 1968 og 1972. Hans beste OL-resultat var 8. plass i klassen 5,5 meter-R.

Saken fortsetter under bildet.

HELT KONGE: Folkekongen Olav vant OL-gull i seiling i Amsterdam i 1928. Foto: soh
HELT KONGE: Folkekongen Olav vant OL-gull i seiling i Amsterdam i 1928. Foto: soh Vis mer

Dronning Sofia, kong Juan Carlos, kronprins Felipe, prinsesse Anne, fyrst Albert, fyrstinne Charlene og dronning Elizabeths barnebarn Zara Phillips er andre kjente rojale olympiere.

Men prins Hubertus av Hohenlohe-Langenburg har du kanskje ikke hørt om. I år deltar han i OL for sjette gang. Den 55 år gamle prinsen deltok for første gang i olympiaden i Sarajevo i 1984. Der fikk han også sitt beste resultat så langt med en 28. plass i slalåm.

Saken fortsetter under bildet.

VETERAN: Prins Hubertus har en OL-karriere som strekker seg over 30 år. Foto: IMAGO/ All Over Press
VETERAN: Prins Hubertus har en OL-karriere som strekker seg over 30 år. Foto: IMAGO/ All Over Press Vis mer

Siden den  gang har Hubertus deltatt i Calgary (1988), Albertville (1992), Lillehammer (1994), Vancouver (2010).

Lørdag kaster han seg ut i løypa for sist gang i olympisk sammenheng. Prinsen deltar i slalåm for Mexico. Et nytt OL kommer ikke på tale for veteranen.

- Nei, det blir for flaut for meg. Jeg ville sett ut som en bestefar. Slik jeg ser ut som 55-åring kommer jeg så vidt unna med det, sier Hubertus til TV-kanalen Sky Sports.

Dog vil prinsen ha mer enn nok å henge fingrene i også etter at OL-karrieren er over. I Mexico tjener han til livets opphold som popsanger under kunstnernavnene Royal Disaster og Andy Himalaya. I tillegg er multikunstneren fotograf og forretningsmann.

FLAGGGBÆRER: Prinsen fikk æren av å bære flagget under OLs åpningsseremoni i Sotsji. Foto: imago/Xinhua/ All Over Press
FLAGGGBÆRER: Prinsen fikk æren av å bære flagget under OLs åpningsseremoni i Sotsji. Foto: imago/Xinhua/ All Over Press Vis mer