Meghan Markle og prins Harry:

Denne mannen stjal showet: - Aldri sett det tidligere

Den amerikanske biskopen er på alles lepper etter vielsen.

SHOWMAN: Pastor Michael Curry skapte flere reaksjoner blant de oppmøtte under vielsen. - For erkekonservative briter kan han ha vært litt too much, men det gjenspeiler veldig hvem Meghan og Harry er, sier Se og Hørs ekspert Caroline Vagle. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag giftet prins Harry og Meghan Markle seg i Windsor. Det var knyttet stor spenning til seremonien, men det var spesielt et innslag som overrasket mange.

Biskopen Michael Curry fra Chicago i USA holdt en bokstavelig talt flammende tale til brudeparet.

LES ALT OM BRYLLUPET HER!

De britiske storavisene The Daily Mail og The Telegraph skriver at Curry «stjal showet», men det virket som om brudeparet og flere av de frammøtte likte det de hørte.

Mange lo og trakk på smilebåndet av Currys flammende tale om kjærligheten -deriblant prins William, hans kone Kate og Camilla Parker Bowles.

Mot slutten lot det også til at Curry innså at han hadde holdt på en stund. Han sa på slutten at nå måtte han runde av slik at de to kunne bli gift.

ISTE?: Internett har talt: Enkelte mener blant annet at Pippa, hertuginne Kates søster, har kledd seg ut som en iste-boks. Vis mer

Tok humoren

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle, sier til Dagbladet at talen nok kom som en aldri så liten overraskelse på tradisjonsbundne briter.

- Enkelte av gjestene og de kongelige ser tidvis utilpass ut, men biskopens opptreden skapte en del latter. Brudeparet så imidlertid ut til å ta humoren og storkose seg, sier hun, og fortsetter:

- Vi har aldri tidligere - i kongelige bryllup - sett en så engasjert og original prest. Men vi har også tidligere sett tydelig personlige vielser av kongelige, som f.eks. i bryllupet til prinsesse Sofia og prins Carl Philip av Sverige.

Hun forteller også at det er tydelig at Markle har satt sitt eget preg på vielsen. Biskopen har i utgangspunktet ikke noe personlig forhold til paret, men skal ha blitt valgt i samråd med erkebiskopen av Canterbury.

- Det så vi både i valg av prest og gospelkoret som opptrådte under vielsen, sier Vagle.

KYSS PÅ TRAPPA: Meghan og Harrys første kyss som mann og kone. Video: AP Vis mer

Forventninger

Også moteekspert Marianne Jemtegaard bet seg merke i Currys opptreden.

- Det har vært forventinger knyttet til at han skulle komme, og i Storbritannia har det vært en del overskrifter rundt dette. Det ble spekulert i at han fort kunne stjele showet, og på mange måter kan man si at han gjorde nettopp det, sier hun.

SKAPTE LATTER: Biskop Michael Curry var svært engasjert da han talte til den fullsatte kirka. Foto: NTB Scanpix
SKAPTE LATTER: Biskop Michael Curry var svært engasjert da han talte til den fullsatte kirka. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Samtidig påpeker hun at budskapet i talen også er noe som kommer til å bli husket.

- Der synes jeg han var flink til å dra det ned på jorda og gjøre det personlig. Han gjorde kjærligheten deres til allemannseie, og ikke bare til noe høytsvevende og seremonielt, sier Jemtegaard.

Trump-kritikk

Michael Curry ble ordinert som prest i 1978, og i november 2015 ble han biskop i Den episkopale kirke i USA.

Han har blant annet gått i bresjen for at kirken skal tillate at homofile gifter seg. Dette førte til at flere av kirkens menigheter meldte seg ut.

Så sent som i forrige uke kritiserte han USAs president Donald Trump i et brev som var underskrevet av ham og 22 andre kristne ledere.

I brevet sto det blant annet:

«Vi godtar ikke framveksten av hvit nasjonalisme og rasisme i vårt land. Det inkluderer toppen av det politiske lederskapet.»

BRYLLUP: Flere kjendiser er invitert til bryllupet til prins Harry og Meghan Markle. Oprah Winfrey og Beckham-familien er blant flere store navn på gjestelista. Video: AP Vis mer

I fjor kritiserte han Trump for å hindre transkjønnede personer i å tjene i militæret.

- Diskriminering basert på kjønn eller seksuell legning er et brudd på prinsippet om likestilling i USA, sa han da ifølge Daily Mail.

- Gjør meg nesten troende

Og det er flere enn de kongelige gjestene som har latt seg begeistre av biskopen.

Den tidligere Labour-lederen Ed Miliband sier at «Curry kan nesten gjøre meg til en troende», mens et lite Twitter-søk gir et ganske godt bilde av mottakelsen han har fått. Her er et lite knippe:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer