GRATIS GAVE: Kronprinsesse Mette-Marit har flere ganger brukt en hvit Valentino-veske med nagler. Luksustilbehøret er en gave fra motehuset og har en verdi på cirka 10 000 kroner. Legg merke til initialene over låsen, MM i gull.   Foto: UK Press
GRATIS GAVE: Kronprinsesse Mette-Marit har flere ganger brukt en hvit Valentino-veske med nagler. Luksustilbehøret er en gave fra motehuset og har en verdi på cirka 10 000 kroner. Legg merke til initialene over låsen, MM i gull. Foto: UK PressVis mer

Denne luksusvesken fikk hun gratis

Mette-Marit takker ja til rådyre gaver.

SEOGHØR.NO: I dag bekrefter kongehuset for første gang at kronprinsesse Mette-Marit (39) mottar gratis gaver fra de store motehusene.

– Noe kjøpes til full pris, noe er gaver, noe får hun med rabatt og mye kjøper hun på salg, sier kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, Marianne Hagen, til Dagbladet.


Men kongehuset bekrefter noe som har vært kjent en god stund. Allerede i 2011 avslørte Se og Hør at Mette-Marit takker ja til kostbare gaver. I september året før dukket kronprinsessen opp med en Valentino-veske utsmykket med initialene hennes (MM) i gull under et fylkesbesøk i Aust-Agder.

Vesken hadde en verdi på 10 000 kroner, og Mette-Marit fikk den gratis av Valentino. Det bekreftet en kilde hos motehuset til Se og Hør.

Kilden bekreftet også at kronprinsessen står på en eksklusiv liste med viktige kunder, valgt ut av motehusets egen kjendisklient-ansvarlig. Hollywood-stjernene Cameron Diaz (40), Jessica Alba (32) og Anne Hathaway (30) står på den samme listen. Alle fikk tilsendt motehusets «Rock Stud»-veske, ferdig dekorert med initialene sine.

Det er høy terskel for å komme på motehusets A-liste. Popstjernen Jessica Simpson (31) har to vesker, men uten initialer. Hun måtte kjøpe veskene i butikken som alle andre, og da er det ikke mulig å få den dekorert med gullinitialer...

Får sterk kritikk
I dag får kronprinsessen sterk kritikk for å motta gratis gaver i Dagbladet. Den danske journalisten og forfatteren Jens Høvsgaard og professor i statsvitenskap Trond Nordby er svært skeptiske til praksisen. Da Se og Hør skrev om den gratis Valentino-vesken i 2011 var også Gunnar Bodal-Johansen (63) ved Institutt for journalistikk svært kritisk.

– Kronprinsessen er åpenbart på en liste over kjendiser på et høyt nivå. Det er smigrende for henne, men ikke for det norske kongehuset. Motehuset bruker henne bevisst for å eksponere sine varer. Det er ren kommersiell utnyttelse, og Mette-Marit lar seg bruke. Det er betenkelig, uttalte Bodal-Johansen til Se og Hør.

Se og Hør tilbød kongehuset å kommentere saken, noe de ikke ønsket.

Seoghør.no har i dag igjen tatt kontakt med kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, Marianne Hagen. Hun ønsker fortsatt ikke å kommentere veske-gaven fra Valentino eller hvilke andre ting kronprinsessen har fått gratis.

– Jeg har ikke noe å si, utover det jeg har sagt til Dagbladet og VG, sier Hagen til Seoghør.no.

Kronprinsesse Mette-Marit har i mange år hatt et nært forhold til designeren Valentino Garavani (81). Senest i slutten av april var hun iført et flunkende nytt Valentino-antrekk, under innsettelsen av den nederlandske kongen, Willem-Alexander (46), i Amsterdam.

Kronprinsessens hvite kreasjon med blå perlebroderier er fra motehusets høst/vinter-kolleksjon 2013, som ennå ikke er i salg. En kort utgave av samme kjole ble vist på catwalken så sent som 5. mars. Motehuset har dermed jobbet i ekspressfart for å få klar Mette-Marit lange variant, som antagelig er spesialdesignet. Som tilbehør hadde hun en plastveske med prislapp på hele 19 000 kroner.

LES OGSÅ: Her er kronprinsessens nye kronjuveler