EVENTYRLIG: Diana elsket kjolen, og brukte den ved en rekke anledninger. Her ved det tyske statsbesøket i Storbritannia i 1986. Foto: REX/Today/All Over Press
EVENTYRLIG: Diana elsket kjolen, og brukte den ved en rekke anledninger. Her ved det tyske statsbesøket i Storbritannia i 1986. Foto: REX/Today/All Over PressVis mer

Denne kjolen kostet 1 million kroner

Prinsesse Dianas kjole solgt for syvsifret beløp.

SEOGHØR.NO: Tirsdag ble en av prinsesse Dianas mest eventyrlige kjoler solgt på Kerry Taylors auksjonshus i London. Kjolen var forventet til å gå for 800.000 kroner, men endte opp på den nette sum av 1 million kroner!

Den fantastiske prinsessekjolen i hvitt med gullbroderier og perler er designet av David og Elizabeth Emanuel, som også sto bak hennes sagnomsuste brudekjole. Diana falt pladask for kjolen, da hun så den - og bestilte den sporenstreks. Fordi hun ville ha den med en gang, bestilte hun catwalkmodellen fremfor å få den spesialsydd slik hun vanligvis gjorde.

SOLGT: Denne kreasjonen fra Emanuel var prinsesse Dianas, men ble solgt på auksjon for den nette sum av 1 million kroner tirsdag denne uken. Foto: All Over
SOLGT: Denne kreasjonen fra Emanuel var prinsesse Dianas, men ble solgt på auksjon for den nette sum av 1 million kroner tirsdag denne uken. Foto: All Over Vis mer

Hun elsket kjolen, og brukte den ved en rekke anledninger. Blant annet på premieren av James Bond-filmen «View to a Kill».

- David og jeg var veldig spent da prinsesse Diana valgte denne kjolen til premieren på James Bonds «View to a Kill». Hun hadde sett kjolen henge på et stativ, og prøvde den med en gang. Den satt perfekt, og vi visste det ville gå et gisp gjennom publikum da hun dukket opp i den, forteller designeren Elizabeth Emanuel.

Kjolen har tidligere vært solgt gjennom auksjonshuset Christies i New York til inntekt for veldedighet. Ifølge Hello Magazine er den nå solgt til et museum i utlandet. Tiden vil vise hvor den dukker opp!

Kerry Taylor Auctions i London er kjent for å selge historiske kongelige plagg . Deriblant den gjennomsiktige kjolen hertuginne Kate brukte, da hun gikk modell under et moteshow på universitetet i St.Andrews.

De har også solgt den berømmelige fløyelskjolen prinsesse Diana brukte da hun danset med John Travolta i Det hvite hus.