Dronning Margrethe:

Denne detaljen vekker oppsikt

«Alle» lurer på bakgrunnen for den spesielle detaljen.

NORGESBESØK: Dronning Margrethe var på besøk i Norge. Bildene vekker nå oppsikt. Foto: Terje Bendiksby / NTB
NORGESBESØK: Dronning Margrethe var på besøk i Norge. Bildene vekker nå oppsikt. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken var dronning Margrethe (82) på besøk i Norge, for å motta Nordens språkpris. Det var vår egen dronning Sonja (85) som sto for den høytidelige overrekkelsen.

- Gjennom mange års vennskap - og ikke minst på våre skiturer gjennom 20 år - har jeg hatt gleden av å få nyte godt av ditt sprudlende, levende forhold til de nordiske språk, sa blant annet dronning Sonja under overrekkelsen, ifølge kongehuset.

Mystisk detalj

Det ble også tatt en rekke bilder fra besøket, og nå er det en helt spesiell ting ved den danske dronningen som vekker oppsikt - nemlig hansken hennes.

Danske Se og Hør omtalte saken først.

Dronning Margrethe hadde på seg en mørk skinnhanske, men kun på den venstre hånden. Hansken var på mens hun var innendørs.

Ifølge danske Se og Hør skal dronningen ha tatt av seg hansken da hun forlot prisoverrekkelsen og kom utenfor, men da skal hun ha holdt deler av hånden skjult.

Da hun senere ankom festmiddagen skal hun ha skjult den venstre hånden i et sjal.

Danske Se og Hør har, uten hell, vært i kontakt med det danske kongehusets kommunikasjonsavdeling for å få en forklaring på hvorfor dronningen bærer hanske innendørs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer