Dronning Margrethe:

Denne detaljen vekker oppsikt

«Alle» lurer på bakgrunnen for den spesielle detaljen.

NORGESBESØK: Dronning Margrethe var på besøk i Norge. Bildene vekker nå oppsikt. Foto: Terje Bendiksby / NTB
NORGESBESØK: Dronning Margrethe var på besøk i Norge. Bildene vekker nå oppsikt. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken var dronning Margrethe (82) på besøk i Norge, for å motta Nordens språkpris. Det var vår egen dronning Sonja (85) som sto for den høytidelige overrekkelsen.

- Gjennom mange års vennskap - og ikke minst på våre skiturer gjennom 20 år - har jeg hatt gleden av å få nyte godt av ditt sprudlende, levende forhold til de nordiske språk, sa blant annet dronning Sonja under overrekkelsen, ifølge kongehuset.

Mystisk detalj

Det ble også tatt en rekke bilder fra besøket, og nå er det en helt spesiell ting ved den danske dronningen som vekker oppsikt - nemlig hansken hennes.

HARNISK: En casino-reklame vekket oppsikt i Danmark. Flere mener at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

Danske Se og Hør omtalte saken først.

Dronning Margrethe hadde på seg en mørk skinnhanske, men kun på den venstre hånden. Hansken var på mens hun var innendørs.

MYSTISK: Her ser man dronning Margrethe med hansken - kun på venstre hånd. Foto: Terje Bendiksby / NTB
MYSTISK: Her ser man dronning Margrethe med hansken - kun på venstre hånd. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Ifølge danske Se og Hør skal dronningen ha tatt av seg hansken da hun forlot prisoverrekkelsen og kom utenfor, men da skal hun ha holdt deler av hånden skjult.

Da hun senere ankom festmiddagen skal hun ha skjult den venstre hånden i et sjal.

ANKOMMER FESTMIDDAG: Her ankommer dronning Margrethe og dronning Sonja festmiddagen. Den danske dronningen ser ut til å skjule den venstre hånden. Foto: Javad Parsa / NTB
ANKOMMER FESTMIDDAG: Her ankommer dronning Margrethe og dronning Sonja festmiddagen. Den danske dronningen ser ut til å skjule den venstre hånden. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

Danske Se og Hør har, uten hell, vært i kontakt med det danske kongehusets kommunikasjonsavdeling for å få en forklaring på hvorfor dronningen bærer hanske innendørs.

AVBILDET SAMMEN: Her kjører prinsesse Ingrid Alexandra og kjæresten Magnus inn til Skaugum sammen. Bilder: Andreas Fadum. Reporter: Caroline Vagle. Video: NRK. Klipp: Celina Morken. Se flere bilder her: https://www.seher.no/kongelig/tatt-pa-fersken-med-magnus/77008540 Vis mer

- Reagerte

Spekulasjoner er det likevel mange av. Hudsykdom, at hun fryser, dårlig blodomløp, aldersflekker, hevelse og mediestunt er noe av det som blir nevnt av danske Se og Hør.

Caroline Vagle, Se og Hørs kongehusekspert, er blant de som la merke til den noe merkelige detaljen.

- Jeg reagerte også da jeg så dronningen med bare en hanske på under sitt besøk i Norge. Det var så ulikt henne, uttaler Vagle og følger opp:

KRITISERES: Under dronning Sonjas tale til barnebarnet Ingrid Alexandra i prinsessens 18-årsdag, sa hun noe som fikk forfatter Maria Kjos Fonn til å reagere. Bilder fra NRK Vis mer

- Men jeg har ikke anelse om hvorfor. I danske medier ser jeg det finnes et utall spekulasjoner om hva det dreier seg om. Men det blir bare gjetning, og det vil jeg ikke begi meg ut på!

LES OGSÅ: Ny «endring» vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer