Dronning Elizabeth:

Denne detaljen vekker oppsikt

I anledning dronning Elizabeth og prins Philips 73-års bryllupsdag har kongehuset delt et nytt bilde av ekteparet.

GODT GIFT: Et nytt bilde av dronning Elizabeth og prins Philip skaper overskrifter i medier verden over. Foto: Chris Jackson / Reuters / NTB
GODT GIFT: Et nytt bilde av dronning Elizabeth og prins Philip skaper overskrifter i medier verden over. Foto: Chris Jackson / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke alle som kan skryte på seg at man har vært gift i hele 73 år. Det kan imidlertid britenes dronning Elizabeth (94) og ektemannen prins Philip (99).

Bryllupet deres sto 20. november 1947, noe som betyr at de nå kan feire 73 år som mann og kone. Markeringen av bryllupsdagen blir sikkert av det rolige slaget - gitt ekteparets høye alder, og ikke minst begrensningene coronapandemien legger for store feiringer om dagen.

Dronningen og prinsen har likevel valgt å markere akeleiebryllupet ved å dele et nytt bilde med offentligheten. Det er ikke ofte kongehuset deler bilder av bare dronningen og ektemannen - sist gang var da prins Philip fylte 99 år i juni.

Det nye bildet ble sluppet på torsdag, og er tatt på Windsor Castle 17. november. På bildet sitter ekteparet og studerer et gratulasjonskort de har fått fra oldebarna prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis i anledning bryllupsdagen.

Detalj overrasker

Det er imidlertid en liten detalj ved det nye bildet som har skapt overskrifter det siste døgnet. Observante rojalister har nemlig lagt merke til at dronning Elizabeth bærer den samme brosjen som hun brukte under bryllupsreisen til Broadlands i Hampshire i 1947.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer