Dronning Elizabeth:

Denne detaljen vekker oppsikt

I anledning dronning Elizabeth og prins Philips 73-års bryllupsdag har kongehuset delt et nytt bilde av ekteparet.

GODT GIFT: Et nytt bilde av dronning Elizabeth og prins Philip skaper overskrifter i medier verden over. Foto: Chris Jackson / Reuters / NTB
GODT GIFT: Et nytt bilde av dronning Elizabeth og prins Philip skaper overskrifter i medier verden over. Foto: Chris Jackson / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke alle som kan skryte på seg at man har vært gift i hele 73 år. Det kan imidlertid britenes dronning Elizabeth (94) og ektemannen prins Philip (99).

Bryllupet deres sto 20. november 1947, noe som betyr at de nå kan feire 73 år som mann og kone. Markeringen av bryllupsdagen blir sikkert av det rolige slaget - gitt ekteparets høye alder, og ikke minst begrensningene coronapandemien legger for store feiringer om dagen.

Dronningen og prinsen har likevel valgt å markere akeleiebryllupet ved å dele et nytt bilde med offentligheten. Det er ikke ofte kongehuset deler bilder av bare dronningen og ektemannen - sist gang var da prins Philip fylte 99 år i juni.

Det nye bildet ble sluppet på torsdag, og er tatt på Windsor Castle 17. november. På bildet sitter ekteparet og studerer et gratulasjonskort de har fått fra oldebarna prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis i anledning bryllupsdagen.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Detalj overrasker

Det er imidlertid en liten detalj ved det nye bildet som har skapt overskrifter det siste døgnet. Observante rojalister har nemlig lagt merke til at dronning Elizabeth bærer den samme brosjen som hun brukte under bryllupsreisen til Broadlands i Hampshire i 1947.

1947: Brosjen har vært i dronningas eie siden 1946. Her er den i bruk under bryllupsreisen i 1947. Foto: AFP / NTB
1947: Brosjen har vært i dronningas eie siden 1946. Her er den i bruk under bryllupsreisen i 1947. Foto: AFP / NTB Vis mer

Det er ikke vanskelig å forestille seg at brosjen betyr mye for dronningen i og med at hun har eid den i godt over 70 år. Det er imidlertid ikke ofte at 94-åringen blir sett med den gamle brosjen, og stort sett bruker hun den nettopp på bryllupsdagen 20. november, i tillegg til andre store begivenheter.

Da ekteparet reiste tilbake til Broadlands i forbindelse med markeringen av diamantbryllupet i 2007, var brosjen en selvskreven del av dronningas antrekk - plassert godt synlig på monarkens jakkeslag.

Ifølge US Magazine fikk dronningen brosjen i 1946.

2007: Dronning Elizabeth brukte den samme brosjen da hun og prinsen feiret 60 års bryllupsdag i 2007. Foto: Fiona Hanson / Pa Photos / NTB
2007: Dronning Elizabeth brukte den samme brosjen da hun og prinsen feiret 60 års bryllupsdag i 2007. Foto: Fiona Hanson / Pa Photos / NTB Vis mer

Sjeldent bilde

Det er ikke hverdagskost at prins Philip stiller opp på kongelige bilder. Sist gang var da han fylte 99 år 10. juni. Bildet av han og dronningen ble tatt på Windsor Castle, hvor ekteparet har hatt tilhold store deler av coronapandemien.

Dette var for øvrig første gang 99-åringen hadde vist seg offentlig siden desember i fjor.

Prins Philip ble sist avbildet da han forlot sykehuset King Edward VII´s Hospital i London 24. desember i fjor. Han tilbrakte da fire netter på sykehuset med «underliggende sykdom».

Prinsen har ikke vist seg ofte offentlig etter at han pensjonerte seg fra sine kongelige plikter i 2017.

LES OGSÅ: Dette gjør de egentlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer