Meghan og Harrys bryllup:

Denne detaljen skaper forvirring

Sarah Ferguson hadde bare på seg én hanske.

HVOR ER HANSKEN? Sarah Ferguson ankom bryllupet til Meghan Markle og prins Harry med strålende humør. Men én detalj ved antrekket hennes skaper forvirring. Foto: NTB scanpix
HVOR ER HANSKEN? Sarah Ferguson ankom bryllupet til Meghan Markle og prins Harry med strålende humør. Men én detalj ved antrekket hennes skaper forvirring. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At Sarah Ferguson (58) i det hele tatt var invitert i bryllupet til prins Harry (33) og Meghan Markle (36) kom overraskende for mange.

Hun var nemlig ikke invitert da prins William (35) og heruginne Kate (36) ga hverandre sine «ja» i 2011.

Stemningen mellom Ferguson, også kalt «Fergie», og flere fra den britiske kongefamilien har vært noe betent etter at hun i 2010 tilbød å selge tilgang til sin tidligere ektemann, prins Andrew (58).

Forvirrende detalj

Under lørdagens storslåtte bryllup i Windsor dukket Ferguson imidlertid opp - og med strålende humør. Hun ankom Windsor slott like etter klokken 12 (norsk tid), ikledd en marineblå kjole med matchende hodepynt.

LES ALT OM BRYLLUPET HER!

Men det var én detalj ved 58-åringens antrekk som forvirrer flere, ifølge Telegraph. Hun hadde nemlig bare på seg hanske på den ene hånda.

SMILTE BREDT: Sarah Ferguson var ikledd en marineblå kjole med matchende hodepynt. Foto: NTB scanpix
SMILTE BREDT: Sarah Ferguson var ikledd en marineblå kjole med matchende hodepynt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da hun ankom kirken vinket hun til de oppmøtte tilskuerne med den hanskefrie hånda, og holdt veska i den andre.

Det er usikkert om dette er et bevisst forsøkt på å være kontroversiell, eller om det bare var tilfeldig.

På Twitter mener i hvert fall flere å ha fasiten.

«Hun måtte selge den andre?», blir det foreslått.

En annen mener at 58-åringen trengte å ha hånda fri slik at hun kan pelle seg i nesa når hun måtte trenge det, mens andre trekker referanser til avdøde Michael Jackson.

Skandaler

«Fergie» og prins Andrew giftet seg i 1986, og fikk de to døtrene prinsesse Eugenie (28) og prinsesse Beatrice (29) sammen.

Disse var for øvrig også å se i Meghan og Harrys bryllup, og satt ved siden av hertuginne Kate under vielsen.

Ekteskapet mellom Ferguson og Andrew gikk i oppløsning etter ti år, og da hadde hun allerede rukket å stå bak flere skandaler.

I 1992, altså før bruddet, ble hun fotografert med den amerikanske forretningsmannen John Bryan. På bildene er hun toppløs, mens han suger på tærne hennes.

Tatt på fersken

I 2010, fire år etter skilsmissen med prins Andrew, smugfilmet den britiske News of the World henne da hun prøvde å selge tilgang til hennes tidligere ektemann.

I samtalen som er filmet av avisas undercover-journalister ber Ferguson om 40 000 dollar i kontanter. I tillegg ber hun tilsynelatende om at 500 000 pund overføres hennes bankkonto.

Avisas journalister møtte Sarah Ferguson flere ganger, under dekke av å være indiske forretningsmenn. I bytte mot pengene skal hun ha lovet en introduksjon til prins Andrew. Eks-mannen arbeidet da som ubetalt spesialutsending for den statlige etaten UK Trade & Investment.

- Se etter meg, og han vil passe på deg. . . du får tilbake det tidobbelte. Jeg kan åpne hvilken som helst dør du måtte ønske deg, sa hun.

I ettertid la hun seg flat.

- Jeg beklager på det aller dypeste situasjonen som er oppstått, og forlegenheten den har forårsaket, uttalte en ydmyk Sarah Ferguson i en erklæring, ifølge Skynews.co.uk.

SNAKKIS: Pastor Michael Curry holdt en 13 minutter lang tale under vielsen. I sosiale medier er han blitt den store snakkisen. Video: AP Vis mer

Stor skuffelse

Som nevnt ble altså ikke Ferguson invitert i bryllupet til prins William og hertuginne Kate i 2011. Døtrene hennes fikk imidlertid oppmerksomhet med sine svært oppsiktsvekkende hodeplagg.

Noen uker etter at Kate og William giftet seg, snakket Ferguson ut om skuffelsen over å ikke bli invitert.

- Jeg ble ikke invitert. Jeg gikk gjennom en fase der jeg følte meg totalt verdiløs og at det var helt riktig at de ikke inviterte meg. Hvorfor ville de det, hvorfor ville de invitere meg?, sa Fergie i et intervju med Oprah Winfrey, ifølge The Guardian.

Bryllupet så hun på ferie i Thailand, men hun synes det var spesielt vanskelig å ikke være i der sammen med døtrene sine.

- Jeg ønsket å være der for jentene mine. Å kle dem opp, og gå som en familie. Dessuten var det så hardt, for den siste bruden opp kirkegulvet var meg, sa hun om bryllupet med prins Andrew i Westminster Abbey i 1986.

LES OGSÅ: Prinsesse Dianas «ukjente» niese «tok en Pippa»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer