KONGE PÅ BYEN: Historiene om kronprins Frederiks byturer er mange. Nå blir det film. Foto: All Over Press
KONGE PÅ BYEN: Historiene om kronprins Frederiks byturer er mange. Nå blir det film. Foto: All Over PressVis mer

Den ville fortiden blir film

Piker, vin og sang var Frederiks liv før han traff Mary...

SEOGHØR.NO: Før Mary og de fire barna var kronprins Frederik kjent for å leve et liv med raske biler – og mange unge, vakre kjærester.

Nå skal det lages film om kronprinsens utagerende tid. Filmen har fått tittelen ”Frederiks unge år” – og kongehuset kommer ikke til å bidra i produksjonen, skriver avisa Politiken.

- Det blir verken et glansbildeportrett eller en kulørt sladderfilm. Ambisjonen er å skildre det rått og realistisk, sier regissøren bak filmen, ”Borgen”-skuespilleren Christian Tafrdup.

Filmen skal skildre de rundt ti årene frem til Frederik møtte Mary i år 2000. Tafrdup ønsker ikke å avsløre hvilke episoder filmen vil inneholde.

Men det er nok å ta av.

Den danske kronprinsen lot det gå sport i å jakte undertøymodeller. Han hadde en rekke lettkledde kjærester før han slo seg til ro med sin Mary.

Først ute var Birgitte Vollerslev på slutten av 80-tallet. Hun fikk reisepass – og Frederik la i 1990 sin elsk på den frisinnede sexbomben Malou Aamund.

Forholdet fikk en brå slutt nyttårsaften 1992, da førerkortløse Malou ble tatt i promillekontroll – med en stupfull kronprins Frederik i passasjersetet…

I 1993 sjarmerte han rikmannsdatteren og modellen Athena Windelev på ball i New York, men romansen rant ut i sanden.

Neste kvinne ut var Katja Storkholm, som i 1995 ble hemmelig forlovet med Frederik. Like etter ble det brudd, etter sigende på ordre fra dronning Margrethe.
 
LES OGSÅ:
Så mye tjener kronprins Frederik på én dag.