Prins Harry, Meghan Markle og Amy Pickerill:

Den ukjente kvinnen skaper overskrifter verden rundt

Den blonde kvinnen dukket plutselig opp bak Meghan Markle.

SKAPER OVERSKRIFTER: De siste ukene har kvinnen til høyre stadig blitt observert sammen med prins Harry og Meghan Markle. Foto: NTB Scanpix
SKAPER OVERSKRIFTER: De siste ukene har kvinnen til høyre stadig blitt observert sammen med prins Harry og Meghan Markle. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Interessen rundt gifteklare Meghan Markle (36) er nærmest ustoppelig for tiden, og underholdningspressen sluker stort sett alt de kommer over.

Derfor er det kanskje ikke spesielt oppsiktsvekkende at menneskene som omgås den vordende prinsebruden også tiltrekker oppmerksomhet. Markles relasjoner, familiære som ikke-familiære, er for lengst gjennomskrevet - men får stadig selskap av flere.

De siste ukene har det handlet om en blond kvinne, som først dukket opp ved 36-åringens side forrige måned.

ASSISTENT: Amy Pickerill er ansatt som Meghan Markles personlige assistent. Her holder hun blomster for den vordende bruden under et besøk i Edinburgh forrige uke. Foto: NTB Scanpix
ASSISTENT: Amy Pickerill er ansatt som Meghan Markles personlige assistent. Her holder hun blomster for den vordende bruden under et besøk i Edinburgh forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hjelpende hånd

Både britisk, amerikansk, spansk og fransk presse har kommet til bunns i hvem den ukjente blondinen er, som har fotfulgt den tidligere skuespilleren på hennes siste offisielle opptredener.

Ifølge Entertainment Tonight og det internasjonale kvinnemagasinet Marie Claire heter kvinnen Amy Pickerill, er 32 år og ble ansatt som Markles personlige assistent mandag denne uken.

Pickerill har bakgrunn som pressekontakt hos Kensington Palace - den britiske kongehusresidensen Markle snart er en del av - og skal bistå prins Harrys forlovede fram mot bryllupet i mai. Dette bekrefter også det britiske kongehuset i en pressemelding.

Meghan Markle har fått livet snudd på hodet etter at hun fant kjærligheten med det ovennevnte kongemedlemmet i 2016.

I fjor ble det kjent at 36-åringen hadde sagt opp jobben i tv-serien «Suits» for å tre inn i en kongelig rolle, som innebærer en rekke omveltninger for den tidligere Hollywood-profilen.

GIFTERMÅL NESTE: Prins Harry og Meghan Markle møtte pressen etter nyheten om at de skal gifte seg til våren. Video: AP / Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Imponerende CV

Amy Pickerill skal sørge for at innspurten fram mot bryllupsdagen går noenlunde smertefritt for seg, holde orden på Markles hektiske timeplan og ta seg av henvendelser fra offentligheten.

- Hun er i ferd med å bli en av Meghans nærmeste, skriver Marie Claire.

At det er nettopp Pickerill som har fått i oppdrag å veilede britenes nye favorittprinsesse, er trolig ingen tilfeldighet.

VED MEGHANS SIDE: Amy Pickerill (t.h.) holder oversikten mens Meghan Markle hilser på de oppmøtte under et besøk ved Edinburgh Castle 13. februar. Foto: NTB scanpix
VED MEGHANS SIDE: Amy Pickerill (t.h.) holder oversikten mens Meghan Markle hilser på de oppmøtte under et besøk ved Edinburgh Castle 13. februar. Foto: NTB scanpix Vis mer

32-åringen, som i løpet av de siste ukene har skapt overskrifter hos alt fra Business Insider og El Español til Glamour Romania og ETCanada, startet sin karriere som kommunikasjonsrådgiver i det britiske finansdepartementet, og har flere fremragende jobberfaringer å vise til.

Blant annet har Pickerill jobbet hos The Royal Bank of Scotland og flere store kommunikasjonsbyråer. Det er uvisst hvordan 32-åringen kom inn i det britiske kongehuset, men ifølge Marie Claire har hun tidligere jobbet for det britiske hertugparet, prins William og hertuginne Kate.

Høye forventninger

Selv om det britiske kongehuset er åpne om Pickerills profesjonelle bakgrunn, blant annet ved å la henne ha en profil hos jobb-nettverket LinkedIn, finnes det lite informasjon om 32-åringens privatliv.

Pickerill, som er født og oppvokst i Storbritannia, har heller ikke uttalt seg om de siste ukenes overskrifter, trolig med god grunn.

Årets desidert største kongelige begivenhet nærmer seg med stormskritt, når Meghan Markle og prins Harry gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle i London 19. mai. Det er høye forventninger tilknyttet den forestående bryllupsdagen, og tidligere denne måneden røpet Kensington Palace nye detaljer.

I en pressemelding fra kongehuset blir det annonsert at selve bryllupsseremonien vil vare i omtrent én time, før feiringen fortsetter med parade, lunsj og fest.

Ifølge BBC er det kongefamilien som betaler for hele bryllupet, inkludert seremonien, musikk, dekorasjoner og selve festen.

Meghan Markle kommer til å bli britisk statsborger i etterkant av bryllupet, men en talsmann for skuespilleren har tidligere uttalt at hun vil beholde sitt amerikanske statsborgerskap gjennom prosessen.

- Det er for tidlig å si om hun vil beholde dobbel nasjonalitet, skal talsmannen ha uttalt. Ifølge CNN vil en slik prosess ta flere år.

LES OGSÅ: Prins Harry og Meghan Markles post utløste full alarm