Dronning Elizabeth:

Den spesielle detaljen på bildet vekker oppsikt

- Man skal selvfølgelig alltid være bekymret for det.

VEKKER OPPSIKT: Det er nesten ikke til å unngå å se blåmerket til dronning Elizabeth. Her med kronprins Hussein, dronning Rania og kong Abdullah II av Jordan, samt dronningens datter prinsesse Anne (t.h.). Foto: AP/ NTB scanpix
VEKKER OPPSIKT: Det er nesten ikke til å unngå å se blåmerket til dronning Elizabeth. Her med kronprins Hussein, dronning Rania og kong Abdullah II av Jordan, samt dronningens datter prinsesse Anne (t.h.). Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

I slutten av februar var dronning Elizabeth (92) av Storbritannia vertskap da kong Abdullah (57) og dronning Rania (48) av Jordan var på statsbesøk.

Som seg hør og bør ble det tatt en rekke bilder under det kongelige besøket, men én detalj hos dronning Elizabeth får flere til å sperre opp øynene.

På de offisielle bildene, som også prinsesse Anne (68) er med på, poserer nemlig den 92 år gamle dronningen med den ene hånden foran den andre.

Etter at flere bilder har dukket opp, er det ikke til å unngå å legge merke til den store, lilla flekken på 92-åringens venstre hånd, og flere spør seg nå om det er noe alvorlig som feiler dronning Elizabeth.

BLÅ HÅND: Dronning Elizabeths ene hånd fikk oppmerksomhet i forbindelse med statsbesøket fra Jordan forrige uke. Foto: NTB scanpix
BLÅ HÅND: Dronning Elizabeths ene hånd fikk oppmerksomhet i forbindelse med statsbesøket fra Jordan forrige uke. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Skal være bekymret

Ifølge britiske Express koker det i sosiale medier og flere skal være bekymret for den britiske dronningens helse. Selv om fans og rojalister uroer seg, har Buckingham Palace foreløpig nektet å kommentere saken, ifølge Express.

Leger som det britiske nettstedet har vært i kontakt med, hevder det store merket bare skyldes en liten skade, mens den danske TV-legen Charlotte Bøving sier at det er å forvente med tanke på at dronningen snart fyller 93 år, skriver Ekstra Bladet.

- Det skyldes dårlig blodforsyning, som kommer av åreforkalkning. Det rammer oftest beina først, og senere går det også til hendene, sier Bøving til den danske tabloidavisen.

FORTSATT BLÅ: Da kongefamilien var samlet til en mottakelse på Buckingham Palace mandag, var dronning Elizabeths hånd fortsatt blå. Foto: Pa Photos/ NTB scanpix
FORTSATT BLÅ: Da kongefamilien var samlet til en mottakelse på Buckingham Palace mandag, var dronning Elizabeths hånd fortsatt blå. Foto: Pa Photos/ NTB scanpix Vis mer

På spørsmål om man bør være bekymret, forklarer Bøving at man alltid skal reagere når man får blåmerker på hendene.

- Man skal selvfølgelig alltid være bekymret for det, for har man det på hendene, så har man det også andre steder. Men det er også forventet når man er ti år eldre enn den danske gjennomsnittsalderen, forklarer legen.

Avlyste på grunn av sykdom

Ifølge den kongelige eksperten Joe Little, som Express har snakket med, ble dronningens mor behandlet for anemi, også kalt blodmangel, og ofte skal hun ha hatt plaster på hendene.

Selv om dronningen snart runder 93 år, avlyser hun sjelden punkter på den offisielle planen - til tross for svært mange oppdrag i året. I fjor sommer måtte hun imidlertid kaste inn håndkleet i forkant av en gudstjeneste i St. Paul-katedralen.

- Dronningen føler seg ikke bra og har bestemt seg for å ikke delta på denne morgenens tjeneste, som markerer 200-årsjubileet for St Michaels og St Georges orden, het det i uttalelsen fra hoffet den gang.

- Hennes majestet vil bli representert av hertugen av Kent, ordenens øverste leder, het det videre.

Uteble fra dåpen

Ifølge Reuters gjennomgikk dronningen en øyeoperasjon i mai fjor, men bare kort tid senere var hun tilbake i full jobb.

Derimot fikk hun mange til å reagere i fjor da verken hun eller ektemannen prins Philip (97) deltok i dåpen til prins Louis Arthur Charles, prins William (36) og hertuginne Kates (37) yngste sønn.

- Det er oppsiktsvekkende at dronning Elizabeth og prins Philip ikke er på plass i barnedåpen til prins Williams sønn, prins Louis. Dronningen var imidlertid på plass under dåpsseremoniene til prins George og prinsesse Charlotte, sa Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng.

Britenes 92 år gamle dronning og hennes 97 år gamle ektemann har hatt ulike helseproblemer de siste årene.

- Det er nok mest nærliggende å tro at det ligger helsemessige årsaker bak at de ikke står på gjestelisten i dag, sa Stavseng videre.

Ifølge Sky News sa en kilde fra Kensington Palace at det ikke var på grunn av sykdom at dronningen uteble fra dåpen, men ønsket ikke å gå nærmere inn på grunnen.

VAR TIL STEDE: Da prinsesse Eugenie giftet seg i oktober, var imidlertid både dronning Elizabeth og prins Philip til stede. Foto: AFP/ NTB scanpix
VAR TIL STEDE: Da prinsesse Eugenie giftet seg i oktober, var imidlertid både dronning Elizabeth og prins Philip til stede. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Stjernen rammet av kraftig tilbakeslag

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer