Meghan og Harry har fått ei datter:

Den rørende detaljen bak babynavnet

Hertugparet av Sussex har gitt datteren et helt spesielt navn.

FIKK EN JENTE: Prins Harry og hertuginne Meghan ble foreldre igjen før helga. Foto: NTB
FIKK EN JENTE: Prins Harry og hertuginne Meghan ble foreldre igjen før helga. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld kom nyheten mange rojale fans har ventet på den siste tida. Prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) har fått sitt andre barn sammen.

Den lille jenta kom til verden i California på fredag, og samtidig som babynyheten ble delt, avslørte hertugparet også navnet på datteren: Lilibet «Lili» Diana Mountbatten-Windsor.

- Prins Harry hedrer de to kanskje aller viktigste for ham i barndommen ved å gi datteren navet Lilibet Diana, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Hans bestemor dronning Elizabeth, kalles nemlig Lilibeth i familien. Samtidig har de tatt med Harrys avdøde mors navn, Diana.

- Jeg synes det er en vakker hyllest til dronningen, og kanskje spesielt etter alt bråket som har vært. For selv om Harry og Meghan hele veien har snakket varmt om henne, har handlingene deres gjort det vanskelig for hele familien, forteller Vagle.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

- Ville blitt overrasket

Meghan og Harry sendte som kjent sjokkbølger gjennom store deler av verden da de nylig gikk hardt ut mot kongehuset i et intervju med Oprah Winfrey.

Hertugparet har også valgt å hedre prinsesse Diana gjennom navnevalget.

- Prins Harry har mange ganger snakket om sitt nære forhold til mora, og hvor traumatisk tapet av henne var. Jeg ville nesten blitt overrasket om han ikke kalte datteren opp etter henne, sier Vagle.

I pressemeldingen søndag kveld kommer det fram at både mor og barn har det bra etter fødselen. Den lille jenta kom til verden på Santa Barbara Cottage Hospital i Santa Barbara, California.

Fra tidligere har Meghan og Harry også den to år gamle sønnen Archie.

FØDSEL: Mandag 6. mai kom endelig babyen til Prins Harry og Hertuginne Meghan av Sussex til verden. Video: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Litt tyngre denne runden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer