Prinsesse Ingrid Alexandra leder an

Den nye prinsessetrenden

Den yngre generasjonen med prinsesser er tydelig bevisst hvilke signaler de sender ut med sine valg av antrekk.

TRENDSETTER: Prinsesse Ingrid Alexandra har vist seg som en trendsetter for andre yngre prinsesser. Foto: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff
TRENDSETTER: Prinsesse Ingrid Alexandra har vist seg som en trendsetter for andre yngre prinsesser. Foto: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff Vis mer
Publisert

Prinsesse Ingrid Alexandra (18) viste seg tidlig som en jente med med et bankende hjerte for jordkloden.

Da hun som femåring hadde sitt første offisielle oppdrag var det som miljøagent, og da hun ble konfirmert var hele konfirmasjonen preget av nettopp hennes engasjement for klodens fremtid.

Prinsessen fremhevet blant annet sitt miljøengasjement i en personlig hilsen til gjestene i form av et program med et «frøark» til sommerblomster med følgende tekst

«Når dette papiret legges i jorden, vil det med tiden vokse frem forskjellige fargerike sommerblomster. Jeg håper det kan være en påminnelse om at det er bare vi som kan ta vare på jorden vår».

Hilsenen var undertegnet Ingrid.

I talene under konfirmasjonslunsjen på slottet framhevet både besteforeldrene og foreldrene nettopp prinsessens engasjement for miljøet.

- Jeg er glad for at du har et så sterkt engasjement for miljøet, Ingrid. Det trenger vi. Det trenger Norge. Det trenger verden. Og det trenger jorden, sa blant annet kong Harald i sin tale til barnebarnet.

Låner av mødrene

Dette engasjement har også vist seg de siste par årene i valg av offisielle antrekk for Ingrid Alexandra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer