Prins Sverre Magnus:

Den eksklusive gjestelisten er avslørt

Lørdag skal prins Sverre Magnus konfirmeres.

KONFIRMERES: Til helgen er det prins Sverre Magnus sin tur til å konfirmeres. Nå er gjestelisten avslørt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KONFIRMERES: Til helgen er det prins Sverre Magnus sin tur til å konfirmeres. Nå er gjestelisten avslørt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag er det prins Sverre Magnus (14) sin tur til å bli konfirmert, drøyt et år etter at storesøster Ingrid Alexandra (16) «trådte inn i de voksnes rekker».

Coronapandemien har satt en stopper for mye dette året - også for prinsens gjesteliste, kunne kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, fortelle Se og Hør for to uker siden.

- Kronprinsparet har invitert nær familie og de norske fadderne til å delta under konfirmasjonsgudstjenesten, og til en mindre, privat middag på Skaugum i etterkant av gudstjenesten. Konfirmasjonen vil avholdes innenfor gjeldende smittevernregler med 20 gjester, sa Varpe til Se og Hør.

Nå er imidlertid den eksklusive gjestelisten avslørt.

Det opplyser NTB, ifølge Dagbladet.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Et nytt kapittel

En av dem som har uttalt seg i forkant av konfirmasjonen lørdag er dronning Sonja (83), som gleder seg stort til å se barnebarnet konfirmeres.

- Jeg tror det blir veldig hyggelig, sier dronning Sonja til NTB, og legger til:

- Besteforeldre forundres jo alltid over det, når barna vokser og blir så store. Så det er jo et nytt kapittel i hans liv, sier dronningen.

HYGGELIG: Dronning Sonja tror det blir en hyggelig konfirmasjon førstkommende lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HYGGELIG: Dronning Sonja tror det blir en hyggelig konfirmasjon førstkommende lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

På grunn av smittevernreglene, som kun tillater 200 mennesker inne i selve kirken, har prins Sverre Magnus fått tillatelse til å ha 16 gjester til stede.

Kun norske gjester

Selve gjestelisten er som nevnt nå avslørt av NTB, og er listet nedenfor. Der ser man selvskrevne gjester som kronprins Haakon (47) og kronprinsesse Mette-Marit (47), prinsesse Ingrid Alexandra (16), og kong Harald (83) og dronning Sonja.

Prinsesse Märtha Louise (48) står også oppført, sammen med én av sine døtre, Leah Isadora Behn (15) - som selv ble konfirmert forrige uke.

Marius Borg Høiby (23), Mette-Marits eldste sønn, er også en selvskreven gjest. Han har i tillegg fått lov å ta med kjæresten Juliane Snekkestad.

Kronprinsessens mor, altså prins Sverre Magnus' mormor, Marit Tjessem, står også på den eksklusive gjestelisten, i tillegg til onkler og tanter fra den siden av slekta.

Blant dem finner vi Espen Høiby (61), som ble utnevnt som en av prinsens faddere under dåpen i 2006. Bjørn Stensland og Marianne Gjellestad er også faddere, og derfor listet opp som gjester.

Gudstjenesten starter klokken 16 lørdag ettermiddag og blir sendt direkte av NRK.

Kan ikke komme

Som nevnt ble gjestelisten noe nedskalert på grunn av pandemien. Opprinnelig skulle man sett navn som dronning Máxima av Nederland, kronprins Pavlos og Rosario Nadal.

De er nemlig de tre kongelige fadderne til prins Sverre Magnus av utenlandsk opphav.

KONFIRMASJON: Prinsesse Ingrid Alexandra ble konfirmert i slottskapellet den 31. august. Video: NRK. Vis mer

Da Se og Hør tidligere tok kontakt med Slottets kommunikasjonssjef, Guri Varpe, kunne hun fortelle at det opprinnelig skulle vært en større konfirmasjonsfeiring.

- På grunn av covid-19 er størrelsen på konfirmasjonen nedskalert og gjennomføres innenfor de reglene som gjelder for den nåværende smittesituasjonen.

LES OGSÅ: Har signert kjempeavtale

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer