Prins Nikolai av Danmark:

Den danske prinsen har signert modellkontrakt

- Prins Nikolai er en kjekk ung mann, og det er ikke rart at modellbyråene vil ha ham i stallen.

DEBUT: For en knapp uke siden debuberte som modell forrige uke. Nå har han fått modellkontrakt. Foto: Richard Isaac / REX / Shutterstock / NTB scanpix
DEBUT: For en knapp uke siden debuberte som modell forrige uke. Nå har han fått modellkontrakt. Foto: Richard Isaac / REX / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Tidligere i februar vekket danske prins Nikolai (18) oppsikt da han dukket opp på catwalken under moteuka i London.

Den unge prinsen ble hyret inn av motehuset Burberry og hadde på seg vide bukser og lang frakk; samt skjorte med merkets gjenkjennelige ruter under visningen.

Som sønn av prins Joachim (48) og grevinne Alexandra (53), fikk Nikolai av åpenbare grunner mye oppmerksomhet for sin opptreden. Nå tar prinsen modellkarrieren et steg videre.

Ifølge det danske tidsskriftet Soundvenue var prinsen i selskap av blant andre de britiske supermodellene Cara Delevingne (25) og Adwoa Aboah (25) på visningen, som var avslutningsshowet til Christopher Bailey (46), etter 17 år som kreativ direktør for merket.

Saken fortsetter under bildet.

VERDIFULL: - Det faktum at han er prins har uten tvil ekstra reklameverdi, sier Se og Hørs hoffreporter Caroline Vagle. Foto: WWD / REX / Shutterstock / NTB scanpix
VERDIFULL: - Det faktum at han er prins har uten tvil ekstra reklameverdi, sier Se og Hørs hoffreporter Caroline Vagle. Foto: WWD / REX / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

Flere kjente personer var til stede på visningen, deriblant «The Wire»-skuespiller Idris Elba (45), Oasis-bror Liam Gallagher (45) og popmusiker George Ezra (24).​

Snakket med foreldrene

Og det er liten tvil om at opptredenen på catwalken var vellykket. Nå har den unge prinsen signert kontrakt med modellbyåret Scoop Models.

models.com står han, naturligvis, oppført som «Prince Nikolai of Denmark».

Grevinne Alexandras sekretær, Helle von Wildenrath Løvgren, forteller til danske TV 2 at han forhørte seg med foreldrene i forkant av signeringen.

I SORG: Prins Nikolai (til høyre) mistet sin farfar bare noen dager før Burburry-vinsingen. Fra venstre: Prins Joachim, prinsesse Marie og prins Felix. Nederst i bildet finner vi prins Henrik og prinsesse Athena.
I SORG: Prins Nikolai (til høyre) mistet sin farfar bare noen dager før Burburry-vinsingen. Fra venstre: Prins Joachim, prinsesse Marie og prins Felix. Nederst i bildet finner vi prins Henrik og prinsesse Athena. Vis mer

- Beslutningen om å prøve seg er tatt med foreldrenes fulle støtte, sier hun til nettstedet og fortsetter:

- Det er ikke en karriere som prins Nikolai satser på. Det er i første omgang en jobb ved siden av studiene, som gir ham muligheter til å prøve noe annet også, sier sekretæren.

Full forvirring

Prins Nikolai mistet sin farfar, Prins Henrik, bare noen dager før visningen. Det danske kongehuset var dermed offisielt i sorg da han gikk på catwalken.

Moteekspert og redaktør i motemagasinet Melk & Honning, Ida Elise Eide Einarsdóttir, sier til Se og Hør at motedebuten derfor skapte forvirring hos det danske folket.

- Det var store spekulasjoner knyttet til om at det faktisk var prinsen, siden det ikke var forhåndsmeldt og kongehuset var offisielt i sorg.

Det var ikke var bare prinsen som gjorde visningen til en begivenhet. Det var, som nevnt, Christopher Baileys siste visning som kreativ direktør, etter 17 år i Burberry.

Saken fortsetter under bildet.

STJERNE: Adwoa Aboah (25) var en av toppmodellene som kastet glans på visningen til Burberry under moteuka i London. Foto: Matt Crossick/ EMPICS Entertainment / NTB scanpix
STJERNE: Adwoa Aboah (25) var en av toppmodellene som kastet glans på visningen til Burberry under moteuka i London. Foto: Matt Crossick/ EMPICS Entertainment / NTB scanpix Vis mer

- Det var mye spenning knyttet til visningen i forkant, noe som gjør det hele ekstra spesielt. Ingen så at det var prins Nikolai med en gang, for alle var så opptatt av at dette var avskjedsvisningen - og av mangfoldet i visningen. Jeg regner med at dette er den beste starten han kunne ha fått, mener Einarsdóttir.

- Hvilke muligheter tror du han har som modell?

- Det er vanskelig å si hva han skal gjøre videre, men for å si det slik: Snakk om en pangstart! Han er en kjekk, ung mann, så jeg tror det absolutt er fremtidsutsikter for ham. Og ja, det hjelper å være prins.

KASTET GLANS: Ari Behn på catwalken under en visning til Moods of Norway i 2013. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
KASTET GLANS: Ari Behn på catwalken under en visning til Moods of Norway i 2013. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

- Prins Nikolai ikke den første

Caroline Vagle, hoffekspert i Se og Hør, sier at det sjelden er vanlig at kongelige er modeller, men at det finnes et par unntak.

- Det er langt mer vanlig å se de kongelige på første rad under motevisningene enn på catwalken, men prins Nikolai er faktisk ikke den første, sier hun og viser til flere eksempler:

- Ari Behn var modell for Moods of Norway mens han ennå var gift med prinsesse Märtha Louise, og kronprinsesse Mette-Marit har faktisk også gått på catwalken. Det var imidlertid lenge før hun ble en del av kongefamilien.

Prinsesse Carolines datter, Charlotte Casiraghi, har vært motehuset Guccis ansikt utad. Hun har stilt opp i flere av deres kampanjer, dog ikke ikke på catwalken.

MODELL: Charlotte Casiraghi under moteuka i Milan i fjor. Her fotografert under vinsingen til Gucci - som tilskuer. Foto: Swan Gallet / WWD / REX / Shutterstock / NTB scanpix
MODELL: Charlotte Casiraghi under moteuka i Milan i fjor. Her fotografert under vinsingen til Gucci - som tilskuer. Foto: Swan Gallet / WWD / REX / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

Datteren til eks-kronprinsparet av Hellas, prinsesse Maria-Olympia, har også luktet på modellyrket. Hun har blant annet figuert i moteserier for Teen Vouge og Tatler.

Vagle mener - i likhet med EInarsdottir - at prins Nikolai kan beskrives som både «kjekk» og «ung». Hun tror også at prinstittelen vil hjelpe ham på veien.

- Prins Nikolai er en kjekk ung mann, og det er ikke rart at modellbyråene vil ha ham i stallen. Det faktum at han i tillegg er prins, gir ham uten tvil ekstra reklameverdi. Bare se hvor mye oppmerksomhet motehuset Burberry har fått etter at han gikk sin første vinsing for dem under London Fashion Week, sier hun.

LES OGSÅ: - Det er tøft å se noen man bryr seg om bli rundjult

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer