Den danske kongefamiliens frimerke vekker oppsikt

Bildet av familien blir gjort narr av.

GIFT I 12,5 ÅR: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik feirer deres 12,5 års bryllupsdag ved å gi ut et frimerke. Foto: Foto: NTB scanpix
GIFT I 12,5 ÅR: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik feirer deres 12,5 års bryllupsdag ved å gi ut et frimerke. Foto: Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I anledning kronprinsesse Mary (44) og kronprins Frederiks (48) kobberbryllup den 14. november, har de gitt ut et nytt frimerke.

Det danske kronprinsparet og deres fire barn, prins Christian (11), prinsesse Isabella (9) og tvillingene prins Vincent og prinsesse Josephine (5), er alle avbildet på frimerket.

Det er utsendt av Grønlands postvesen.

- Strategisk trekk

Selv om frimerkebildet har mottatt ros av trofaste royalister både på kongehusets Instagram- og Facebook-side, har det også skapt andre reaksjoner.

Den australske nettavisen News gjør nemlig totalt narr av bildet.

VEKKER REAKSJONER: Dette bildet av den danske kronprinsfamilien har fått mange til å reagere.   Foto: Foto: Steen Brogaard
VEKKER REAKSJONER: Dette bildet av den danske kronprinsfamilien har fått mange til å reagere. Foto: Foto: Steen Brogaard Vis mer

«Den ekte vinneren i bildet er 11 år gamle prins Christian (bak til venstre) som har klart å gjemme seg bak søsteren. Bra jobbet, Christian. Med et strategisk trekk som det, fortjener du å være tronarving», skriver nettstedet.

Videre sammenligner nettsiden prins Vincent (i blå trøye) med karakteren Mr. Tumnus fra eventyrfilmen «Narnia». Årsaken er pelsbuksa han er avbildet i.

«Han kommer i det minste til å beholde varmen dersom en snøstorm kommer forbi.»

«Man må også ta av seg hatten for Mary som klarer å rocke 19 forskjellige mønstre på en gang», skriver de videre.

Får kritikk for å bruke pels

Det er imidlertid ikke alle som synes bildet er flott eller humoristisk. Dyrevelferdsorganisasjonen PETA reagerer sterkt på at familien er ikledd bukser og støvler som angivelig er laget av selskinn.

- Det er vanskelig å komme på en mindre hensiktsmessig måte å hylle et jubileum på enn å kle familien i pels fra dyr som er blitt slaktet for å lage det, sier PETAs europeiske talsperson, Sascha Camili, til nettstedet The Local.

Hun mener videre at tidene har forandret seg og at dersom danskene ikke ønsker å bli fremstilt ufølsomme og ute av kontakt med virkeligheten, bør de skape nye tradisjoner som innebærer hensyn overfor dyrevelferd.

Det danske kongehuset har ikke bekreftet at det faktisk er selskinn familien er avbildet i, men ifølge nettstedet er selskinn ofte brukt i de tradisjonelle draktene fra Grønland.

LER AV BILDET: Den australske nettsiden sammenligner prins Vincent med karakteren fra «Narnia».  Foto: Foto: NTB scanpix
LER AV BILDET: Den australske nettsiden sammenligner prins Vincent med karakteren fra «Narnia». Foto: Foto: NTB scanpix Vis mer

- Får henne til å fremstå kald

Dette er ikke første gang den danske kronprinsfamilien er blitt kritisert for sin bruk av skinn og pels. Forrige måned fikk kronprinsesse Mary, som har australsk bakgrunn, PETAs avdeling i Australia på nakken da hun besøkte Grønland ikledd en jakke med selskinnsdetaljer.

- Til tross for at det er svært tydeliggjort hvilke grusomheter som finnes i pelsindustrien, har kronprinsesse Mary fremdeles ikke forstått at å kle seg i pels får henne til å fremstå kald. De fleste i Australia hater pels, og det er på tide at kronprinsessen gir dyrene en rettferdighet ved å droppe pels, sa kampanjedirektør i PETA Australia, Ashley Fruon, til Daily Mail den gang.

Artikkelen ble først publisert på dagbladet.no.

LES OGSÅ: Husker du disse kongelige skandalene? 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer