FLYTTER IKKE: Prins Henrik trives godt ved Chateau de Cayx i Franrkike, men ifølge BT har hverken dronning Margrethe eller Prins Henrik noen planer om å flytte permanent til Frankrike. Foto: SCANPIX
FLYTTER IKKE: Prins Henrik trives godt ved Chateau de Cayx i Franrkike, men ifølge BT har hverken dronning Margrethe eller Prins Henrik noen planer om å flytte permanent til Frankrike. Foto: SCANPIXVis mer

Dementerer at dronningen abdiserer

Donning Margrethe av Danmark har ingen planer om å å gi fra seg tronen.

SEHER.NO: Tirsdag ble det i danske medier spekulert i om dronning Margrethe av Danmark kommer til å gi fra seg tronen.

Det er forfatteren John Lindskog som i sin nye bok kommer med oppsiktsvekkende opplysninger, og hevder at dronningen overveier å forlate tronen fordi Prins Henrik har et brennende ønske om å flytte permanent til slottet sitt i Frankrike.

Nå slår imidlertid slottet tilbake og hevder at hverken dronningen eller prins Henrik har noen planer om å flytte permanent til Frankrike. Det opplyser hoffets kommunikasjonssjef Lene Balleby ifølge den danske avisen BT.

- Det stemmer ikke. Det er ingen overveielser i den retningen, forteller Balleby ifølge avisen.

Dronningen selv har også tidligere uttalt at hun kommer til å holde tronen så lenge det er mulig.

- Når jeg sier at jeg blir sittende til jeg faller av pinnen, er det fordi jeg i prinsippet forestiller meg at det er det jeg er forpliktet til, uttalte dronningen selv i boken "En familie og dens Dronning", som ble utgitt i 1996, og ifølge BT uttrykte dronningen det samme da hun ble intervjuet ti år senere.

Til tross for at Dronninmg Margrethe blir sittende, mener hele 50 prosent av det danske folk, ifølge BT, at dronningen bør oppgi tronen når hun fyller 70 år neste når, og kun 33 prosent mener hun bør bli sittende.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Han ville ikke fått opptre slik i Sverige