I AFRIKA: Kronprins Haakon har denne uken vært i Botswana. Her er han fotografert på fisketur med lokale fiskere i Okavango-deltaet. Foto: Ida Fjeldbraaten: Det kongelige hoff
I AFRIKA: Kronprins Haakon har denne uken vært i Botswana. Her er han fotografert på fisketur med lokale fiskere i Okavango-deltaet. Foto: Ida Fjeldbraaten: Det kongelige hoffVis mer

Delte video med fansen

Kronprinsparet er aktive på Facebook.

SEHER.NO: Mandag ettermiddag opprettet kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon sin egen Facebookside, og klokken 14 mandag hadde paret 2190 tilhengere. Søndag har fanskaren økt betraktelig, og de kongelige har per i dag over 18.000 fans.

Denne uken har kronprins Haakon vært i Botswana som goodwill-ambassadør før FNs utviklingsprogram UNDP, og lørdag delte kronprinsparet en video på Facebook-siden sin, hvor Haakon forteller fra turen i det afrikanske landet.

Se bilder fra Botswana-turen nederst i saken.

Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg etter at videoen - hvor Kronprinsen blant annet snakker om torsdagens besøk i Okovango-deltaet i Botswana - ble publisert i helgen.

"Det er helt enomt, ditt engasjement, du er beundringsverdig! Vi vil se mer av Deg!" skriver en av tilhengerne til kronprinsparet.

"Hvordan kan man unngå å få respekt for,og bli glad i en slik person somdette. Jeg heier på Haakon. Skulle ønske han var min nabo her påTveita. Han hadde garantert passet inn her. Og Mette Marit, så klart. Komgjerne på besøk!" skriver en annen.

Onsdag innledet Kronprinsen sitt besøk i Botswana med samtaler med landets visepresident Mompati Merafhe i hovedstaden Gaborone, kommer det fram på Kongehuset.no. Torsdag besøkte han lokale fiskere og fikk oppleve lokal kultur.

Botswana er det syvende landet Kronprinsen har feltbesøk til siden han ble utnevnt til goodwill-ambassadør for FNs utviklingsprogram i 2003.

Mette-Marit og Haakon har vært svært aktive på Facebook etter at siden ble lansert mandag. I høst har kronprinsparet også vært aktive på Twitter, hvor de også har delt informasjon fra Botswana-turen.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!
LES OGSÅ: - Fikk tilbud om eget lunsjrom

I AFRIKA: Kronprins Haakon har denne uken vært i Botswana. Her er han fotografert på fisketur med lokale fiskere i Okavango-deltaet. Foto: Ida Fjeldbraaten: Det kongelige hoff
DELTE BILDER PÅ FACEBOOK: På kronprinsparets Facebook-side er det blitt lagt ut bilder fra Botswana-turen til kronprins Haakon. Foto: Ida Fjeldbraaten: Det kongelige hoff
I BOTSWANA: Her er kronprinsen i samtale med Belda Mosepele, FN-koordinator for fiskeriprosjektet Biokavango i Botswana. Foto: Ida Fjeldbraaten: Det kongelige hoff
MØTTE LOKALE FISKERE: Kronprins Haakon møtte lokale fiskere som han i Okavango-deltaet. Foto: Ida Fjeldbraaten: Det kongelige hoff