Hertuginne Kate og prins William:

Delte nye bilder av prins Louis

Hertuginne Kate og prins William har offentliggjort to nye bilder av den nyfødte prinsen.

NYTT BILDE: Prins William og hertuginne Kate har offentliggjort to nye bilder av prins Louis. Dette bildet skal være tatt da prinsen er kun tre dager gammel. Foto: NTB Scanpix.
NYTT BILDE: Prins William og hertuginne Kate har offentliggjort to nye bilder av prins Louis. Dette bildet skal være tatt da prinsen er kun tre dager gammel. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Prins William (35) og hertuginne Kate (36) har offentliggjort to nye bilder av deres siste familietilskudd, prins Louis.

Bildene er tatt på Kensington Palace av hertuginnen selv, og hun offentliggjør bildene i anledning prinsesse Charlottes treårs dag 2. mai.

Det ene bildet viser storesøster Charlotte som kysser sin nyfødte lillebror på hodet, mens det andre bildet er av prins Louis alene.

STORESØSTER: Prinsesse Charlotte gir lillebror Louis et kyss på hodet under sin treårsdag 2. mai. Bildet er tatt av hertuginne Kate selv. Foto: NTB Scanpix.
STORESØSTER: Prinsesse Charlotte gir lillebror Louis et kyss på hodet under sin treårsdag 2. mai. Bildet er tatt av hertuginne Kate selv. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Twitter takker prinsen og hertuginnen også publikum for de fine hilsenene i anledning prins Louis fødsel og prinsesse Charlottes treårsdag.

Droppet lang tradisjon

Det er vanlig at kongefamiliene offentliggjør nye bilder av kongebarna i forbindelse med fødselsdager. Dette skjedde imidlertid ikke da Charlotte fylte tre år 2. mai, og flere spekulerte i hvorfor.

Magasinet Hello! mente grunnen skal ha vært at Kate og William ikke ønsker å overeksponere sine barn i så ung alder, særlig i disse dager hvor kongefamilien har det spesielt travelt - med både bryllup, fødsler og etter hvert dåp.

FIKK EN SØNN: Hertuginne Kate og prins William viste frem den nyfødte prinsen, kun timer etter fødselsen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Stavseng var uenig i denne konklusjonen.

- Hertugparets barn kan ikke sies å være overeksponert, og at det skal være årsaken til at de ikke delte bilder fra treårsdagen høres rett og slett merkelig ut, forklarte han.

Han mente i stedet at det manglende bildet av Charlotte betød at et bilde av barna samlet var i emning, og at det kanskje bare tok litt lengre tid enn først planlagt.

- Hertugparet har de siste åra delt bilder av prinsesse Charlotte på fødselsdagen. Det er nok en god grunn til hvorfor de valgte å bryte denne tradisjonen i år, sier Stavseng og legger til at han tror det snart kommer et bilde av de tre barna sammen.

- Sannsynligvis var det planlagt et bilde av de tre barna til fødselsdagen, men som kjent er det ikke alltid barn er like velvillig innstilt ovenfor familiefotografering, sa han.

Fikk treffe lillebror

Det var om formiddagen mandag 23. april at det britiske kongehuset kunne informere om at hertuginnen hadde født deres tredje barn. Hun var blitt lagt inn på St. Mary's Hospital i London tidlig om morgenen samme dag.

- Hennes Kongelige Høyhet hertuginne Kate fødte en sønn klokka 11.01. Han veier 3,83 kilo. Hertugen var til stede da hun fødte barnet. Alt står bra til med Hennes Kongelige Høyhet og barnet, het det i pressemeldingen fra det britiske kongehuset.

Saken fortsetter nedenfor.

Kun få timer etter fødselen kunne hertugparet stolt vise frem den lille gutten på sykehustrappen på vei hjem fra sykehuset. Men før resten av verden fikk se den lille prinsen, var familien samlet på sykehuset.

Prins William forlot hertuginne Kate om ettermiddagen og hentet George og Charlotte - som skulle få treffe sin nye lillebror.

Prins William geleidet stolt barna inn på sykehuset, og det var tydelig at de gledet seg. En halvtimes tid etter at bildene ble tatt av de to barna på vei inn, kunne Kensington Palace melde på Twitter at den nye prinsens to søsken var fraktet hjem igjen.

LES OGSÅ: - Mange briter rynket nok på nesen da de hørte navnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer