<strong>BURSDAG:</strong> Prins Harry og prins William har begge gratulert faren sin , prins Charles, i anledning hans 71-årsdag. Foto: NTB Scanpix
BURSDAG: Prins Harry og prins William har begge gratulert faren sin , prins Charles, i anledning hans 71-årsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Charles fyller 71 år

Delte kjærlig hilsen etter bråket

Prinsen av Wales har bursdag, og flere kongelige har gratulert ham.

Publisert
Sist oppdatert

I dag er det kongelig bursdag i Storbritannia, da prins Charles fyller 71 år. Han er dronning Elizabeth (93) og prins Philips (98) førstefødte sønn, og står dermed først i rekken til å ta over tronen når den dag kommer.

I anledning prinsens bursdag har begge sønnene, prins William (37) og prins Harry (35), sammen med sine respektive familier gratulert ham med dagen. Dette har de blant annet gjort på sine offisielle Instagram-kontoer.

Delte ukjent bilde

Til et bilde i svart-hvitt hvor prins Harry holder lille Archie (6 md.) med en stolt bestefar Charles ved siden av seg, gratuleres han med 71-årsdagen.

- Gratulerer med dagen til Hans Kongelige Høyhet, prinsen av Wales - Sir, pappa og bestefar, står det på Instagram-kontoen til hertugparet av Sussex, prins Harry og hertuginne Meghan.

Ifølge Daily Mail er bildet tatt i den private dåpen til lille Archie, og er aldri blitt delt med offentligheten tidligere.

Den koselige gratulasjonen kommer for øvrig dagen etter at det ble bekreftet at prins Harry, hertuginne Meghan og sønnen ikke skal feire jul med kongefamilien.

Feirer i India

Prins William og hertuginne Kate (37) har på sin side også delt en kjærlig hilsen til sin far og svigerfar.

På tre ulike bilder ser man prinsen sammen med henholdsvis hertuginne Kate og lille prins Louis (1), eldstesønnen prins William og begge sønnene sine.

- Ønsker en veldig fin bursdag til prinsen av Wales, skrives det til bildene.

Ifølge den offisielle Instagram-kontoen til prins Charles og hertuginne Camilla (72), er prinsen til og med i dag på kongelig oppdrag i Mumbai i India. Under et besøk hos organisasjonen The British Asian Trust ble prinsen servert bursdagskake av skoleelever - noe han ser ut til å være svært fornøyd med.

- I dag fyller prinsen av Wales 71 år! Under et arrangement av The British Asian Trust i Mumbai denne morgenen, ble Hans Kongelige Høyhet gitt et bursdagskort og en kake fra skoleelevene, skrives det under bildet.

Prins Charles har også mottatt gratulasjon fra sin bror prins Andrew (59), i tillegg til at den britiske kongefamiliens offisielle Instagram-bruker har lagt ut bilder av jubilanten med en gratulasjon.

- Følte seg ignorert

Prinsens 71-årsdag kommer i kjølvannet av en noe turbulent tid for det britiske kongehuset, hvor blant annet påstander om at forholdet mellom prins William og prins Harry har kjølnet har vært i fokus.

Selv skal prins Charles ha hatt lite til overs for all oppmerksomheten sønnene har fått.

Etter at prins Harry uttalte seg om forholdet til William i hertugparets nye dokumentar «Harry & Meghan: An African Journey», fikk verdenspressen mer enn nok å skrive om. Dette skal ha fått Charles til å føle at de oppsiktsvekkende uttalelsene overskygget den viktige jobben han selv gjorde på kongelig reise i Japan.

- Prinsen av Wales er veldig travel om dagen med sin reise i Japan, som inkluderer et besøk med rugbylaget fra Wales. Men poenget er at alt dette «rotet» har undergravet det arbeidet han gjør, akkurat som det tok all oppmerksomheten fra prins William og hertuginne Kates arbeid i Pakistan nylig, fortalte en kilde til The Sun.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Å gjøre det mot broren din er én ting, men å gjøre det mot faren din er noe helt annet, la kilden til - med henvisning til Harry.

Selv hevder Harry i dokumentaren at «majoriteten av ting er skapt ut av ingenting» og sikter til påstandene om forholdet han har til storebroren sin. Han legger derimot ikke skjul på at han og William er på forskjellige stadier.

- Vi er absolutt på ulike stadier for øyeblikket. Jeg vil alltid være der for ham, og så vidt jeg vet vil han alltid være der for meg. Vi ser ikke hverandre like ofte som vi pleide lenger, fordi vi er så travle. Men jeg er veldig glad i ham, forteller Harry i dokumentaren.

PRØVER SEG: Selv om det var verdensdagen for mental helse Prins Harry og Ed Sheeran først og fremst skulle belyse, hadde sangeren også et annet tema han ønsket å sette fokus på. Video: Instagram/sussexroyal /Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Kongelig hemmelighet vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer