Kongelige:

Delte bilde fra kongelig besøk

Den norske kronprinsfamilien var i Sverige for å besøke kronprinsesse Victoria og hennes familie.

SVERIGETUR: Kronsprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra besøkte sine kongelige slektninger. Foto: Lise Åserud / NTB
SVERIGETUR: Kronsprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra besøkte sine kongelige slektninger. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske og svenske kongefamilien har tette bånd, og deler slektstre. Kong Harald (84) og kong Carl Gustaf (75) er et stykke unna i slekt, men førstnevnte er gudfar til kronprinsesse Victoria.

Kronprins Haakon (48) er blant fadderne til den svenske prinsessen Estelle (9), og det samme er kronprinsesse Victoria (44) for den norske prinsessen Ingrid Alexandra (17).

Derfor er det naturlig at de to kongehusene har et godt forhold, og det viste de også med en Instagram-oppdatering lørdag.

Der kommer det nemlig frem at den norske kronprinsfamilien, med unntak av prins Sverre Magnus (15), var på besøk på Gotland for å besøke den svenske kronprinsessefamilien.

«Kronprinsparet og prinsesse Ingrid Alexandra tilbrakte noen flotte sensommerdager på Gotland i Östersjöen sist helg, sammen med den svenske kronprinsessefamilien. Kronprinsparet har tett og nær kontakt med de skandinaviske kongehusene, og satte stor pris på besøket hos kronprinsesse Victoria og prins Daniel», skriver det norske kongehuset i innlegget.

Også det svenske kongehuset har lagt ut bilde av de to familiene på Instagram.

«Kronprinsessefamilien satte stor pris på å få være med sine norske venner og slektninger, i tillegg til å få muligheten til å vise dem denne unike delen av Sverige», skriver de.

RØRT: Kronprinsesse Mette-Marit ble rørt til tårer da datteren hennes holdt en tale etter konfirmeringen. Video: NRK. Vis mer

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit (48), som nylig feiret 20 år som ektepar, skulle i fjor på offisielt besøk til Sverige i fjor, men møtte da det svenske kronprinsparet på videochat grunnet coronapandemien. Mette-Marit sa da at hun gledet seg til man igjen kunne møtes fysisk.

Blant det de kongelige parene pratet om da var skole og helsepersonell.

LES OGSÅ: - Jeg er ikke redd for døden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer