Kronprins Frederik:

Deler uventet bilde: - Kan tolkes

Den danske kronprinsen fyller år. Det markeres med et helt spesielt portrett.

FYLLER ÅR: Kronprins Frederik av Danmark har blitt 54 år gammel. Foto: Charles Platiau/Reuters/NTB
FYLLER ÅR: Kronprins Frederik av Danmark har blitt 54 år gammel. Foto: Charles Platiau/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 26. mai fyller kronprins Frederik av Danmark 54 år. Det markerer det danske kongehuset ved å dele et flunkende nytt portrettbilde av kronprinsen.

«Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har fødselsdag og fyller i dag 54 år», skriver kongehuset sammen med bildet på Instagram.

Uvanlig bilde

Bare et par timer etter at bildet ble delt, har det allerede fått tusenvis av likerklikk og hundrevis av kommentarer - det er mange som ønsker å gratulere kronprinsen på den store dagen.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag delte kongehuset en ny video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

Det er ikke uvanlig at det deles nye bilder av kongelige både i inn- og utland når de fyller år, men for de som pleier å sluke slike bilder av de kongelige, kan man denne gangen ha lagt merke til at bildet skiller seg ut.

Blant annet ser man at kronprinsen ikke ser inn i kameraet, slik de kongelige ofte gjør på denne typen bilder. 54-åringen ser istedenfor tankefullt ut i luften.

Bakgrunnen er også av det spesielle slaget: En himmel full av skyer.

- Tankefull kronprins

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er blant de som har lagt merke til bursdagsbildet.

- Det er ikke bare en deilig fridag hjemme på Amalienborg slott i dag, men også kongelig fødselsdag. Kronprins Fredrik fyller år, og i den anledning har kongehuset delt et nytt bilde av «bursdagsbarnet», sier Vagle før hun går nærmere inn på det spesielle bildet.

- Bildet viser en tankefull kronprins og en ikke skyfri himmel. Den symbolikken kan jo tolkes i det vide og brede, men det tror jeg ikke jeg skal begi meg ut på, sier hun.

Akkurat hvordan kronprinsen bruker dagen, vites ikke. I det offisielle programmet til det danske kongehuset står det ikke annet oppført enn at han har fødselsdag.

GJØR INNTRYKK: Korps United, kjent fra TV-serien til Sigrid Bonde Tusvik med samme navn, fremførte låten «Alle elsker korps» på Slottsplassen. Det ble et sterkt øyeblikk for kronprinsessen. Video: NRK. Vis mer

Dagen før bursdagen viste kronprinsen seg imidlertid. Sammen med kronprinsesse Mary (50) og dronning Margrethe (82) var han om bord på det danske kongeskipet. Prinsesse Benedikte (78) var også til stede.

Også dette har det blitt delt bilder fra på Instagram, hvor man blant annet kan se kronprinsesse Mary i ektemannens armer.

LES OGSÅ: Flere detaljer vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer