Hertuginne Kate:

Deler ukjent bilde: - Visste ikke hvem hun var

- En sjenert jente.

UKJENT: Fotografen innrømmer at han ikke ante hvem Kate Middleton var da dette bildet ble tatt. Foto: Arthur Edwards / The Sun / News Licensing / MEGA / NTB
UKJENT: Fotografen innrømmer at han ikke ante hvem Kate Middleton var da dette bildet ble tatt. Foto: Arthur Edwards / The Sun / News Licensing / MEGA / NTB Vis mer
Publisert

At hertuginnen av Cambridge, Kate (39), er en svært populær dame, har det aldri vært tvil om. I dag er hun blant Europas mest folkekjære kongelige, i tillegg til at hun er blant verdens mest fotograferte kvinner.

Søndag denne uken fyller hertuginnen 40 år, og i den anledning har The Suns kongehusfotograf gravd i bildearkivet.

Der har han blant annet funnet frem det aller første bildet han tok av Catherine «Kate» Middleton - den sjenerte jenta prins William (39) seinere skulle forelske seg i.

Da prins William og hertuginne Kate besøkte Skottland Violence Reduction Unit overrasket hertuginnen. Video: Instagram @dukeandduchessofcambridge Vis mer

- Visste ikke hvem Kate var

Arthur Edwards, som har fotografert den britiske kongefamilien i en årrekke, befant seg i 2005 på Sandringham. Dit hadde prinsen invitert en rekke venner - deriblant Kate.

Lite visste han at hun en dag skulle bli prinsens kone.

- Jeg hadde ikke peiling på hvem hun var, innrømmer han i dag, ifølge People.

DEN GANG DA: I 2005 ble hertuginne Kate observert og fotografert ved Sandringham, der hun besøkte prins William sammen med noen venner. I dag er de gift. Foto: Arthur Edwards / The Sun / News Licensing / MEGA / NTB
DEN GANG DA: I 2005 ble hertuginne Kate observert og fotografert ved Sandringham, der hun besøkte prins William sammen med noen venner. I dag er de gift. Foto: Arthur Edwards / The Sun / News Licensing / MEGA / NTB Vis mer

På bildet kan man se en ung Middleton, kledd hverdagslig i jeans, en grønn jakke og skjerf. Håret har hun satt i en lav hestehale.

- Den gang ville du aldri gjettet at den unge kvinnen som spaserte gjennom porten skulle vise seg å være vår fremtidige dronning, påpeker Edwards.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag delte prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

- Skal vare for evig

Hertuginnen og prins William møttes for første gang da de studerte ved St. Andrews University i Skottland i 2001. Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at Kate var både sporty, skoleflink og litt sjenert.

- Hertuginnen vokste opp i en vanlig familie. Foreldrene tjente seg etter hvert rike, og kunne sende barna sine på de beste skoler og universitetet. Kate var en litt sjenert jente, skoleflink og sporty. Hun var og er fortsatt ydmyk og lojal, og sånn sett perfekt for kongefamilien hun giftet seg inn i.

2005: Da Kate og William ble uteksaminert fra St. Andrews, poserte de sammen for et bilde. Foto: REX / NTB
2005: Da Kate og William ble uteksaminert fra St. Andrews, poserte de sammen for et bilde. Foto: REX / NTB Vis mer

Da de ble uteksaminert i 2005, poserte de sammen for et bilde.

- Kate ble kalt den peneste jenta på universitetet, så prinsen var neppe den eneste som hadde et godt øye til den pliktoppfyllende skjønnheten. Men han dro det lengste strået, og livet hennes ble forandret for alltid, sier Vagle videre.

PÅ YOUTUBE: Prins William og hertuginne Kate er å finne på YouTube. Video: Youtube / The Duke and Duchess of Cambridge Vis mer

- I dag er sjenansen borte, og hun er særdeles flink i møte med folk. Jeg husker jeg ble spesielt imponert over henne da paret besøkte Norge, og hun nærmest stoppet opp ved hver eneste en som hadde møtt opp for å få et glimt av dem.

Edwards minnes også tiden før Kate og William var forlovet, og forteller at kort tid etter at hertugparet gjorde det slutt i 2007, var det kona hans Ann som observerte Kate på en prinsesse Diana-hyllest på Wembley Stadium.

Den gang følte kona seg skråsikker på at paret hadde funnet tilbake til hverandre. Det viste seg at hun hadde rett.

FRIVILLIG: Prins William avslørte hvordan han og hertuginne Kate hadde bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

Like før paret annonserte at de hadde forlovet seg i 2010, ble Edwards offisielt introdusert for det som skulle bli prinsens kone. Den gang skal han ha spurt prins William om bruddet.

- Vel, Arthur, jeg måtte være sikker på at dette var den rette kvinnen for meg, for jeg vil at dette ekteskapet skal vare for alltid, skal prinsen ha svart, ifølge Edwards.

Trebarnsforeldre

Hertugparet av Cambridge ga hverandre sine ja i 2011, og er i dag foreldre til de tre barna prins George (8), prinsesse Charlotte (6) og prins Louis (3).

I april i fjor feiret paret ti år som gift. Fotografen forteller at han gjennom de siste ti årene har sett hertuginnen virkelig finne sin plass.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

- Etter hvert som årene passerer forandrer hun seg, overvinner sin naturlige sjenanse og blir mer selvsikker. Hun er intelligent, har et godt øye for detaljer og trår aldri feil, avslutter han.

LES OGSÅ: Nærmere enn noen gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer