Dronning Elizabeth:

Deler trist beskjed

Den 94 år gamle monarken mistet en av sine corgier før jul.

MISTET HUNDEN: Dronning Elizabeth mistet hunden Vulcan bare uker før jul. Foto: Chris Jackson/Reuters/NTB
MISTET HUNDEN: Dronning Elizabeth mistet hunden Vulcan bare uker før jul. Foto: Chris Jackson/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

I slutten av november ble det klart at familiehunden til prins William og hertuginne Kate, Lupo, var gått bort, ni år gammel.

Nå har nok en hundetragedie rammet det britiske kongehuset.

At dronning Elizabeth (94) er glad i hunder er viden kjent, og helt fra hun var barn har hun hatt en forkjærlighet for blandingsrasen Pembroke Welsh corgi - også kalt Royal corgis.

Siden hun ble dronning i 1952 har 94-åringen eid mer enn 30 corgis.

I sorg

Opp gjennom dronningens mange leveår har hun også hatt en rekke hunder, og det er corgi-blandingene Vulcan og Candy som har vært dronningens følgesvenner de siste åra.

Fredag ble det imidlertid klart at førstnevnte ikke er blant oss lenger.

HUNDEOPPDRETTER: Dronning Elizabeth har eid over 30 hunder siden hun tok over som monark. Her i 1969. Foto: Joan Williams/Rex/NTB
HUNDEOPPDRETTER: Dronning Elizabeth har eid over 30 hunder siden hun tok over som monark. Her i 1969. Foto: Joan Williams/Rex/NTB Vis mer

Dødsfallet ble først omtalt av Daily Mail-journalist Rebecca English på Twitter, hvor hun skriver at Vulcan døde for noen uker siden i dronningens tilholdssted i Windsor slott.

«Dronningen sørger over tapet av en av hennes to siste hunder bare uker før jul», skriver hun til et bilde av duoen.

Den sørgelige nyheten bekreftes av Buckingham Palace overfor NBC News.

Det er på Windsor slott dronninga har tilbrakt hele tida under coronapandemien, og også vil feire jula. Det er første gang på 33 år at dronninga feirer høytida et annet sted enn Sandringham-godset.

Hundeglad dronning

Dronningen har drevet med oppdrett av corgirasen i en årrekke, men stoppet med dette i 2015. Det er usikkert hvorfor, men det er spekulert på om grunnen kan være at hun var redd for å tråkke på eller snuble i valpene, slik at hun kunne falle og skade seg. Teorien om at hun var redd hun skulle dø før hundene, slik at de ble etterlatt, er også lansert, ifølge Today.

VOKSTE OPP MED HUNDER: Her er dronning Elizabeth med sin corgi i 1936. Foto: Historia/REX/NTB
VOKSTE OPP MED HUNDER: Her er dronning Elizabeth med sin corgi i 1936. Foto: Historia/REX/NTB Vis mer

I 2018 mistet dronning Elizabeth en annen hund som sto hennes hjerte nær, nemlig Willow.

Willow var den 14. generasjonen etter hunden Susan, en Welsh corgi pembroke som den britiske dronningen fikk til sin 18-årsdag i 1944. Susan var altså den første hunden i en lang rekke av dronningens hunder.

STERKT: For Louise Angelica Riise, har hundene hennes betydd ekstra mye. Derfor er det sårt at de begge nå har gått bort. Video: Steffen Pettersen/Marcus Brenden/Ingebjørg Iversen Vis mer

Nylig avdøde Vulcan, og den siste gjenlevende hunden Candy, var imidlertid av en annen slekt.

Willow ble også kjendis da han sammen med dronninga dukket opp i OL-film sammen med James Bond-skuespiller Daniel Craig - sistnevnte i rollen som nettopp agent 007.

PÅ TUR: Dronning Elizabeth går tur med en av corgiene sine utenfor Windsor slott i 1994. Foto: David Hartley/REX/NTB
PÅ TUR: Dronning Elizabeth går tur med en av corgiene sine utenfor Windsor slott i 1994. Foto: David Hartley/REX/NTB Vis mer

I fjor kom barnefilmen «Dronningens corgi», som nettopp handler om dronning Elizabeths hunder. Filmen fikk imidlertid slakt av anmelderne, blant annet for sine Trump-stikk.

LES OGSÅ: Dette er alle hintene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer