Prins Louis fyller ett år:

Deler splitter nye bilder av bursdagsprinsen

Hertuginne Kate har selv tatt bildene av den lille prinsen.

BURSDAGSBARN: I anledning prins Louis' ettårsdag, har det britiske kongehuset delt tre nye bilder, alle tatt av hertuginne Kate tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
BURSDAGSBARN: I anledning prins Louis' ettårsdag, har det britiske kongehuset delt tre nye bilder, alle tatt av hertuginne Kate tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I disse dager venter en hel verden på at prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) skal bli foreldre for første gang. Det er bare snakk om tid før en ny kongelig baby blir født, men tirsdag er det en helt annen hovedperson i den britiske kongefamilien.

På denne dagen, 23. april i fjor, kom nemlig prins Louis (1) til verden, hertuginne Kate (37) og prins Williams (36) tredje barn sammen.

- Hennes Kongelige Høyhet hertuginne Kate fødte en sønn klokka 11.01. Han veier 3,83 kilo. Hertugen var til stede da hun fødte barnet. Alt står bra til med Hennes Kongelige Høyhet og barnet, het det i pressemeldingen fra det britiske kongehuset den gang.

I anledning prinsens første bursdag har Kensington Palace i tradisjonen tro delt en rekke nye bilder av ham, til fansens store begeistring. På tre bilder, som er holdt private frem til i dag, sjarmerer nok Louis de fleste i senk.

Fotografert av mamma

Selv om de fleste kongefamilier stadig leier inn fotografer til offentlige bilder, er det hertuginne Kate selv som har fotografert den lille gutten ute i grønne omgivelser.

- Hertugen og hertuginnen av Cambridge er glade over å dele disse nye bildene av prins Louis i forkant av hans første bursdag i morgen. Bildene ble tatt tidligere denne måneden av hertuginnen ved deres hjem i Norfolk, står det under to av bildene.

- Gratulerer så mye med dagen prins Louis, står det videre.

I skrivende stund har de to innleggene fått godt over en million likerklikk hver, og gratulasjoner og lykkeønskninger strømmer inn i kommentarfeltet.

- Rynket nok litt på nesen

Den lille prinsen, hvis fulle navn er prins Louis Arthur Charles, ble den 9. juli i fjor døpt i det kongelige kapell i St. James' Palace i London.

Det var lenge spekuasjoner tilknyttet hvilke navn hertugparets tredje barn ville få. Da navnene ble sluppet, på ærverdig vis, fire dager etter fødselen, ble de franske røttene i prinsens noe uvanlige fornavn trukket frem av Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng.

DØPT: Prins Louis ble døpt 9. juli i fjor. Foto: Matt Porteous
DØPT: Prins Louis ble døpt 9. juli i fjor. Foto: Matt Porteous Vis mer

- Mange briter rynket nok litt på nesen da de hørte navnet Louis. Briter generelt er ikke så spesielt velvillig innstilt ovenfor franskmenn- og vice versa. For mange er det nok litt uvant å måtte venne seg til å si prins Louis, fortalte Stavseng.

Både pappa prins William og storebror prins George (5) har for øvrig Louis i navnet sitt: Prins William er nemlig døpt William Arthur Philip Louis, mens det fulle navnet til prins George er George Alexander Louis.

Viste frem sønnen

Da prins Louis kom til verden i fjor ventet folket spent på å få se første glimt av ham. Bare syv timer etter fødselen kunne hertugparet stolt vise frem sin nyfødte sønn på trappen utenfor Lindo Wing ved St Mary's Hospital i London, før de forlot sykehuset.

I likhet med fødslene av prins George og prinsesse Charlotte kom hertugparet stolt ut på sykehustrappen med den lille gutten i armene.

TREBARNSFORELDRE: Kate og William viste stolt frem prins Louis etter fødselen. Foto: NTB Scanpix
TREBARNSFORELDRE: Kate og William viste stolt frem prins Louis etter fødselen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Før resten av verden fikk se den nye prinsen, var familien samlet på sykehuset. Prins William forlot hertuginne Kate og hentet George og Charlotte - som skulle få treffe sin nye lillebror.

Prins William geleidet stolt barna inn på sykehuset, og det var tydelig at de gledet seg. En halvtimes tid etter at bildene ble tatt av de to barna på vei inn, kunne Kensington Palace melde på Twitter at den nye prinsens to søsken var fraktet hjem igjen.

Prins George kom til verden ved St. Marys sykehus i London 22. juli 2013, mens lillesøster Charlotte ble født på samme sykehus 2. mai 2015.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester onsdag, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

LES OGSÅ: Hyller samboeren etter fødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer