Kronprinsesse Mette-Marit:

Deler snøfull vinterselfie

- Så glad blir man av å kunne se ti meter her i blesten.

PÅ TUR: Kronprinsesse Mette-Marit har delt to bilder i anledning vinterferien på sin Instagram-konto. Her er hun med kronprins Haakon i 2019. Foto: NTB Scanpix
PÅ TUR: Kronprinsesse Mette-Marit har delt to bilder i anledning vinterferien på sin Instagram-konto. Her er hun med kronprins Haakon i 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken er det mange som har dratt på vinterferie. Noen har satt kursen mot varmere strøk og noen har tatt turen på fjellet for å kunne nyte ski og vinter. Også kjendisene, og ikke minst de kongelige, benytter uka til å unne seg litt ekstra fri.

Tirsdag delte kronprinsesse Mette-Marit (46) to vinterbilder med sine over 250 000 følgere på Instagram. På det ene bildet, hvor det ser ut som hun er på skitur, får hun et kyss på pannen av ektemannen kronprins Haakon (46).

Ting kan også tyde på at kronprinsparet har vært utsatt for mye vær og vind i vinterferien - etter teksten kronprinsessen har skrevet til bildeserien å dømme:

- Så glad blir man av å kunne se ti meter her i blesten.

Det andre bildet viser en blid kronprinsesse som smiler til kameraet - midt i snøføyka.

Det er uvisst hvor kronprinsparet befinner seg i vinterferien, men det kan uten tvil se ut til at de koser seg på fjellet for anledningen.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Slottets kommunikasjonssjef Guri Varpe for en kommentar til denne saken, uten å lykkes.

Lange tradisjoner

Kronprinsfamilien har tradisjon for å reise til deres private hytte i Uvdal i Buskerud i ferier, og de har flere ganger feiret både jul og påske på hytta.

Senest i desember i fjor feiret Haakon og Mette-Marit jul sammen med barna prinsesse Ingrid Alexandra (16) og prins Sverre Magnus (14) i Uvdal.

De siste årene har kronprinsfamilien nemlig vekslet mellom å feire jula på Kongsseteren sammen med kongefamilien, Skaugum og familiehytta i Uvdal.

Hytta i Buskerud er også et yndet feriested når familien skal feire påske, og i påskeferien i fjor delte kronprinsessen hele fem bilder fra fjellet der alle familiens medlemmer kom til syne. Hytta i Uvdal har de hatt siden 2007.

Sommer på Sørlandet

Foruten familiehytta i Buskerud, så har de også et sommersted de pleier å leie på Dvergsøya utenfor Kristiansand. I fjor ferierte de kongelige blant annet på dette landstedet kalt Vogts Villa.

Den gang kom de rett fra familieferie på Ibiza, og tilbrakte resten av sommeren der. For anledningen offentliggjorde Slottet også en serie med nye bilder av Norges kronprinsfamilie.

Den rolige øya ligger i Kristansandsfjorden, og ifølge NRK har familien leid villaen fast hver sommer siden 2010.

- Kronprinsfamilien starter ofte ferien sin på hytta på Dvergsøya utenfor kronprinsessens hjemby, Kristiansand. Men i år som i fjor satte de seg på et fly nesten med en gang ferien ble sparket i gang, forklarte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle i juli i fjor.

Kronprinsfamilien har riktignok ikke øya helt for seg selv, selv om eiendommen ligger skjermet til. I 2010 brøt det også ut protester og debatt da Kristiansand kommune, som eier villaen, vedtok å bygge et gjerde rundt eiendommen slik at kronprinsfamilien fikk være i fred.

AVSLAPPENDE: Kronprins-familien koser seg på badeferie ved vannkanten i Ibiza. Foto: NTB Scanpix/Splash Vis mer

LES OGSÅ: Slik ser hun ikke ut lenger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer