Den danske prinsefamilien:

Deler sjeldne feriebilder

Den danske prinsefamilien deler en sommerhilsen fra Frankrike.

SOMMERHILSEN: Prinsefamilien av Danmark nyter sommerdagene på et vinslott i Frankrike. Nå sender de en sommerhilsen gjennom Instagram. Foto: Det danske kongehus / Instagram
SOMMERHILSEN: Prinsefamilien av Danmark nyter sommerdagene på et vinslott i Frankrike. Nå sender de en sommerhilsen gjennom Instagram. Foto: Det danske kongehus / Instagram Vis mer
Publisert

Nylig ble det kjent at prins Joachim av Danmark (51) skal ta fatt på den prestisjefulle jobben som forsvarsattaché i Paris fra og med september. Men før den tid står sommerferien for dør, og i likhet med mange andre, tar også den danske prinsefamilien seg ferie.

Ferien tilbringer de i Frankrike, nærmere bestemt på vinslottet Château de Cayx, som er lokalisert i landsbyen Caïx.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Kommer med sommerhilsen

På Instagram har det danske kongehuset delt en aldri så liten sommerhilsen fra den danske prinsefamilien til deres følgere.

«Sommerhilsen fra Château de Cayx», står det skrevet under en rekke bilder som har blitt delt.

På det ene bildet ser man prins Joachim med barna prins Nikolai (20), prins Felix (17), prins Henrik (11) og prinsesse Athena (8), samlet rundt et bord. Familiehunden, en Bichon frisé med navnet Cerise, dukker også opp på ett av bildene. Der skuer den utover det som angivelig ser ut som vinmarker.

Prinsesse Marie (44) er derimot ikke å se på bildene, men skal ha stått foran kameraet som fotograf i stedet, ifølge Billedbladet.

Ut fra bildene å dømme later det til at hele familien nyter sommerdagene på slottet.

Ny jobb for prinsen

Den danske prinsefamilien er ikke alltid samlet, men det ser det ut til at de har fått til nå. Prins Joachim og prinsesse Marie bor til vanlig i Paris med prins Henrik og prinsesse Athena. Prins Nikolai og prins Felix, som prinsen har med sin tidligere kone, grevinne Alexandra (56), bor i Danmark.

Dronning Margrethes (80) yngste sønn flyttet nemlig til Paris i fjor for å ta Frankrikes høyst rangerte millitære lederutdannelse, og derfor oppholder altså prins Joachim og kona seg der nå.

Coronapandemien satte imidlertid en stopper for prinsen underveis i oppholdet, og familien vendte hjem til Danmark.

KAPRET JOBB: Den danske prinsen har fått jobb som forsvarsattaché i Paris. Her er han avbildet med kona, prinsesse Marie i anledning Sveriges prinsesse Madeleine og Chris O'Neills bryllup. Foto: NTB Scanpix
KAPRET JOBB: Den danske prinsen har fått jobb som forsvarsattaché i Paris. Her er han avbildet med kona, prinsesse Marie i anledning Sveriges prinsesse Madeleine og Chris O'Neills bryllup. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I mai returnerte familien til Paris i all hemmelighet. I et intervju med BilledBladet på Schackenborg slott i mai, utelukket ikke prins Joachim at han og familien flyttet permanent til utlandet.

- Hvem vet? Hva fremtiden byr på, er nok for tidlig å si noe om. Det kan skje så mye, og jeg holder mulighetene åpne. Så tar vi det derfra, svarte prinsen når ukebladet spurte om familien ville komme hjem etter endt utdanning.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fyller 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden har også de kongelige nå måttet ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

Senere ble det som nevnt avslørt at prinsen hadde kapret jobben som forsvarsattaché i Paris til høsten. 51-åringen skal være bindeleddet mellom det danske og franske forsvaret.

Forsvarsattaché er en form for militærrådgiver i det diplomatiske korpset, som holder danske myndigheter oppdatert om militære og forsvarspolitiske spørsmål rundt om i verden.

Det hersket imidlertid stor uenighet om prins Joachim skulle beholde den omstridte apanasjen.

LES OGSÅ: Derfor fikk han lappen på 18-årsdagen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer