Prinsesse Madeleine:

Deler sjeldent glimt av barna

«Madde» og resten av familien måtte nok en gang feire Sveriges nasjonaldag på avstand. Men i sommer returnerer de til hjemlandet.

LONG TIME, NO SEE: Prinsesse Madeleine og resten av familien kommer tilbake til Sverige i sommer. Søndag delte hun et nytt bilde av barna i anledning nasjonaldagen. Foto: NTB
LONG TIME, NO SEE: Prinsesse Madeleine og resten av familien kommer tilbake til Sverige i sommer. Søndag delte hun et nytt bilde av barna i anledning nasjonaldagen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

De siste årene har prinsesse Madeleine (38) og ektemannen Chris O'Neill (46) vært nødt til å feire Sveriges nasjonaldag 6. juni på avstand - fra Florida i USA - der de holder hus sammen med de tre barna Leonore (7), Nicolas (5) og Adrienne (3).

Coronapandemien er selvsagt årsaken til at familien ikke har fått tatt del i den tradisjonsrike nasjonaldagsfeiringen i hjemlandet. Sist gang «Madde» og resten av familien deltok i feiringen, var i 2019.

Prinsessefamilien har imidlertid laget sine egne tradisjoner i utlandet. I likhet med i fjor, delte Madeleine på nasjonaldagen i år et hyggelig bilde av de tre barna med svenske flagg i hendene.

«Gledelig nasjonaldag til fineste Sverige», skriver prinsesse Madeleine under bildet av de tre små barna.

Innlegget har på ett døgn fått godt over 35 000 likerklikk.

Reiser til Sverige

Hjemme i Sverige feiret resten av den svenske kongefamilien dagen på ulikt vis på grunn av corona. Tidlig i forrige uke ble det kjent at prins Carl Philip (42) og prinsesse Sofia (36) ikke skulle delta i den offisielle feiringen grunnet pandemien.

De fulgte festlighetene hjemmefra.

Dermed ble det bare kongeparet og kronprinsesseparet som var å se på den store dagen. Kronprinsesse Victoria (43) og prins Daniel (47) var blant annet på Skansen. Kongen holdt på sin side tale fra slottet i Stockholm med dronning Silvia (77) ved sin side.

- JEG STREVER: Prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. Video: NRK Vis mer

Kronprinsessefamilien markerte også nasjonaldagen ved å dele nye familiebilder i sosiale medier. På bildene var Daniel og Victoria avbildet med barna prinsesse Estelle (9) og prins Oscar (5).

På bildene bar mor og datter tradisjonelle svenske folkedrakter, mens Daniel og sønnen matchet hverandre i dress.

NYE BILDER: Kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Oscar, prinsesse Estelle og familiehunden Rio på Sveriges nasjonaldag. Foto: Linda Broström Kungl.Hovstaterna / NTB
NYE BILDER: Kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Oscar, prinsesse Estelle og familiehunden Rio på Sveriges nasjonaldag. Foto: Linda Broström Kungl.Hovstaterna / NTB Vis mer

Reiser til Sverige

Prinsesse Madeleine og resten av familien har ikke vært i Sverige på halvannet år, men planlegger nå å komme hjem for en lengre periode i sommer. Det skrev Expressen rett før helga.

- Forhåpentligvis kommer familien hit senere i sommer, hele prinsessens familie, sa Margareta Thorgren ved det svenske hoffet til avisen.

TABBE: Petra Marklund har i ettertid blitt kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

Det er imidlertid ikke spikret en dato for «Madde» og resten av familiens retur til Sverige.

- Det er ingen dato jeg har for øyeblikket. Det har vært vanskelig på grunn av begrensningene, og det er fortsatt begrensninger, men planen er at hele familien skal komme hjem for en lengre periode i sommer, sa Thorgren.

Prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill har bodd permanent i Florida i USA med barna siden 2018.

LES OGSÅ: Avslører «hemmelige» samtaler etter fødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer