Prinsesse Adrienne:

Deler sjarmerende bilde av bursdagsprinsessen

Prinsessen fyller to år i dag.

FYLLER ÅR: I dag fyller prinsesse Adrienne to år. Her er hun i mors favn på dåpsdagen 8. juni 2018. Foto: NTB Scanpix
FYLLER ÅR: I dag fyller prinsesse Adrienne to år. Her er hun i mors favn på dåpsdagen 8. juni 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det to år siden Sveriges prinsesse Madeleine (37) og ektemannen Chris O'Neill (45) ble foreldre for tredje gang, da prinsesse Adrienne (2) så dagens lys. Den lille prinsessen er det svenske kongeparets yngste barnebarn. Fra før har Madeleine og Chris også barna Leonore, som fylte seks år 20. februar, samt Nicolas (4).

Prinsesse Madeleine har i anledning Adriennes 2-årsdag delt en hyggelig bursdagshilsen på Instagram, hvor hun ønsker yngstedatteren gratulerer med dagen.

- Gratulerer med dagen til den søteste lillesøsteren og beste jenta, skriver Madeleine i innlegget hvor hun også har lagt ved et sommerlig bilde av de lille hjerteknuseren.

Innlegget har på kort tid fått flere tusen likerklikk, og i kommentarfeltet strømmer det inn med gratulasjoner til den lille bursdagsprinsessen.

Prinsesse Adrienne ble født 9. mars 2018 på Danderyds Sjukhus i Danderyd i Sverige. 2-åringen ble døpt 8. juni samme år, og dåpen fant sted i Drottningholms slottskyrka i Stockholm.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Tradisjon

Det har mer eller mindre blitt tradisjon for mange kongelige å dele bilder av sine barn når de fyller år. Også da eldstedatteren Leonore fylte seks år i februar, benyttet prinsesse Madeleine anledningen til å gratulere datteren i sosiale medier.

- Gratulerer med dagen til solstrålen vår! Du får oss til å smile hver dag, skrev prinsessen på sin egen Instagram-konto.

Bildet viste Leonore i en kjole med rosa ananaser på, og en hårbøyle - som minner om et ekte diadem - dekorert med perler på hodet.

Leonore er nummer åtte i det svenske tronefølget, etter prinsesse Madeleine. Etter at kong Carl Gustaf (73) besluttet å fjerne fem av sine barnebarn fra kongehuset, tilhører verken Leonore eller Adrienne det svenske kongehuset.

De har heller ikke lenger titler som Kongelige Høyheter, men beholder imidlertid sine prinsessetitler, samt posisjonene i arverekken.

DÅPEN: Prinsesse Adrienne med moren Madeleine da hun ble døpt i juni 2018. Foto: NTB Scanpix
DÅPEN: Prinsesse Adrienne med moren Madeleine da hun ble døpt i juni 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Hensikten med disse endringene er å klargjøre hvilke personer i den kongelige familien som det forventes at blir brukt til offisielle oppgaver som statsoverhode, eller er i slekt med statsoverhode», het det blant annet i pressemeldingen.

«Prins Alexander, prins Gabriel, prinsesse Leonore, prins Nicolas og prinsesse Adrienne er fortsatt medlemmer av kongefamilien. De har derimot ikke lenger tittel som Kongelige Høyheter, og forventes ikke å i fremtiden påta seg kongelige oppdrag», sto det videre.

Under en pressekonferanse holdt av hoffet kunne hoffets representant meddele at barna vil betraktes som privatpersoner - og at de ikke vil komme til å motta apanasje, fordi de ikke vil ha noen kongelige plikter.

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill har bodd i London med de tre barna de senere årene, men høsten 2018 flyttet de til Florida. Nylig ble det for øvrig også kjent at det hadde vært innbrudd i familiens luksusbolig i Florida - og at tyvene hadde fått med seg en rekke luksuriøse gjenstander.

LES OGSÅ: - Brukte to år på å bearbeide bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer